Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie wint de eerste Formule 1-race van 2022? Dit zeggen de bookmakers

Komend weekend begint het Formule 1-seizoen 2022 met de Grand Prix van Bahrein. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton die de eerste race wint? Of toch een dark horse. Dit zeggen de bookmakers.

Afgelopen weekend vonden de testdagen plaats in Bahrein, waar ook de eerste Formule 1-race van 2022 plaatsvindt. Of Red Bull, Mercedes, Ferrari en de andere teams al het achterste van hun tong hebben laten zien? Vast niet. De bookmakers denken het in ieder geval wel te weten.

Max Verstappen favoriet bij de bookmakers

Na de drie testdagen kwam Max Verstappen in zijn RB18 als snelst uit de bus. Dat zegt overigens niets over de eerste Formule 1-race, getuige de geschiedenis.

De meeste bookmakers keren 3,00 keer je inzet uit als je succesvol gokt op een overwinning van Max Verstappen. Wint van Lewis Hamilton de eerste Formule 1-race van 2022, dan krijg je 3,50 keer je inzet als je daarop hebt gegokt.

Lewis Hamilton en Mercedes de underdog

Bij Toto zijn de verschillen nog groter. De Nederlandse organisatie keert bij een overwinning van Max Verstappen 2,90 keer je inzet uit als je hebt gegokt op de Nederlander. Als je hier succesvol inzet op een overwinning van Lewis Hamilton, krijg je 3,55 keer je inzet.

Max Verstappen is niet alleen de favoriet boven Lewis Hamilton, de bookmakers denken ook dat Red Bull in het algemeen een grotere kans maakt dan Mercedes. Zet je voor de Grand Prix van Bahrein 2022 succesvol in op Red Bull, dan krijg je 2,90 keer je inzet. Bij Mercedes staat de quote op 2,75. Daarna volgt Ferrari met een quote van 3,95.

De eerste Formule 1-race van 2022 in Bahrein

Zaterdag 19 maart vinden de kwalificaties plaats, zondag 20 maart wordt de eerste Formule 1-race van 2022 gereden. Laten we hopen dat het weer net zo’n enerverende strijd wordt tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton als vorig jaar. En het zou natuurlijk extra leuk zijn als Charles Leclerc in zijn Ferrari opgewassen blijkt tegen de Nederlander en Brit. Lees in dit artikel hoe en waar je de Grand Prix van Bahrein het best (gratis) kunt kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.