Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Zemo Cut: Marvel verrast fans met uur lange dansvideo op YouTube

Geweldig nieuws voor fans van The Falcon and The Winter Soldier. De Marvel-serie is voorzien van een Zemo Cut. Een uur lange video van de dansense schurk. Gratis, op YouTube. Wat wil je nog meer?

Petities en Twitter-acties halen zelden wat uit, maar soms krijgen diehard fans hun zin. Onlangs kwam na jaren aan gesmeek en gezeur alsnog de Snyder Cut uit, de gerealiseerde originele visie van Zack Snyder voor Justice League.

Van Snyder Cut naar Zemo Cut

Zonder de veranderingen waarmee Warner Bros. en Joss Whedon de film in 2018 om zeep hielpen. Afgelopen week kwamen niet DC-fans, maar Marvel-fans samen voor een volgende actie. Met als grote verschil dat zij al binnen een week hun zin kregen.

Dan hebben we het natuurlijk over wat fans de Zemo Cut noemen.

The Falcon and The Winter Soldier

Even een stapje terug voor wat meer context: op dit moment kun je elke vrijdag genieten van een nieuwe aflevering van The Falcon and The Winter Soldier op Disney+.

Een gloednieuwe Marvel-serie. Het had eigenlijk de eerste MCU-show op Disney+ moeten worden, maar de pandemie gooide roet in het eten. In plaats van de opvolger van Captain America kreeg WandaVision die eer.

In The Falcon and The Winter Soldier keren meerdere oude bekenden terug, waaronder Baron Zemo. De moordlustige slechterik uit Captain America: Winter Soldier en Civil War. Opeens staat hij juist aan de kant van de Marvel-helden. Voor nu.

Hilarische dans

Hoe dat precies zo is gekomen kun je zelf op Disney+ ontdekken. Maar een recent hoogtepunt was een scène waarin Zemo op bijzonder ongemakkelijke wijze danst in een club. Een terrorist die de leider van Wakanda heeft vermoord. Een absurde situatie, die helaas veel te kort duurde.

Vooral het ongemakkelijke gezicht van Daniel Brühl’s is hilarisch. Tot overmaat van ramp liet de acteur tijdens een interview weten dat de dans-scène origineel veel langer duurde. Je raadt het al: fans vroegen op sociale media massaal om wat al snel de Zemo Cut ging heten. Uiteraard met een knipoog naar de Snyder Cut.

Uur lange video

Gelukkig snapt Disney hoe marketing werkt, en hoeven Marvel-fans niet jaren te wachten. Op YouTube kun je nu namelijk een uur lange video vinden van een dansende Zemo. Een terrorist was nog nooit zo schattig.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.