Stijn Kuster
Stijn Kuster Crypto 9 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

4 cryptocurrencies die je nu nog gratis krijgt zonder te minen

Cryptocurrencies zetten al tijden financiële markten op de kop. Door het virtuele geld zijn mensen met kleine investeringen uit het niets miljonair of zelfs miljardair geworden. Toch is er ook veel geld verloren op de cryptomarkten, want de coins zijn niet gratis.

Tenminste, de coins die nu waarde hebben. Er zijn namelijk ook cryptocurrencies die je gratis kan ‘verdienen’ en later pas waarde krijgen.

Gratis cryptocurrencies:

1. Pi network

Een van de meest bekende gratis cryptomunten is Pi. Door de app te installeren (Apple en Android) krijg je gratis cryptocurrencies. Zo hoeven er geen zware servers te draaien die dag en nacht aan het ‘minen’ zijn.

Voor Pi network heb je een code nodig van een gebruiker die jou heeft uitgenodigd. Vervolgens krijg je Pi en kun je elke 24 uur op een knopje drukken voor extra munten. De digitale munt heeft nu nog geen enkele waarde, deze wordt eind dit jaar bepaald als de munt actief wordt op de blockchain, de plek waar transacties van onder meer Bitcoin worden opgeslagen.

Pi network heeft op 8 april zijn eigen wallet geïntroduceerd en is de gratis crypto die het verst staat in de ontwikkeling als eigen valuta.

2. Timestope

Timestope is erg vergelijkbaar met Pi network, alleen waar je bij Pi elke 24 uur coins kan verdienen, is dit bij Timestope elke dag. Je kunt dus om 23.59 en 00.01 uur coins innen. Vergeet je een dag te innen dan gaat het aantal cryptocurrencies dat je per keer krijgt naar beneden.

Na twee jaar gratis crypto’s innen met de app kun je geen coins meer krijgen, maar als je vaak inlogt, kun je deze ‘mijntijd’ verlengen. Het idee is dat iedereen evenveel kans heeft op evenveel coins. Je hoeft geen dure hardware aan te schaffen of geld te investeren, enkel een stukje van je tijd is genoeg.

Investeren of beleggen? 5 interessante opties voor je spaargeld

Timestope is nog een stuk minder ver in ontwikkeling dan Pi network, maar kan daarom juist ook interessant zijn. Ook voor Timestope moet je uitgenodigd worden. Op Apple werkt de app momenteel niet, Android-devices kunnen wel gebruik maken van de app.

3. Bee network

Ook Bee network staat nog maar aan het begin van de ontwikkeling van de crypto. Waar Pi al eind dit jaar waarde krijgt, zal dit bij Bee pas in 2024 zijn. De gratis cryptocurrencies lijken voor de rest erg op elkaar.

Elke 24 uur kun je coins krijgen en je hebt geen dure of zware computers nodig. Of de gekregen coins uiteindelijk (veel) waarde krijgen, blijft de vraag. Omdat je de app (Apple en Android) weinig informatie geeft, enkel naam e-mail en telefoonnummer, is de kans dat zei jouw data verkopen klein. Baat het niet, dan schaadt het niet.

4. GeoCash (gratis crypto’s voor data)

Bij GeoCash kun je je wel zorgen maken om je data. De app (Apple en Android) verkoopt namelijk je locatiedata aan derden. In de toekomst komt hier ook de optie voor andere data bij, al beloven de oprichters dat dit altijd uit te zetten is. Voor het verstrekken van je data krijg je betaald in GeoCoins. Deze GeoCoins kun je uiteindelijk omruilen voor een andere valuta (bijvoorbeeld cryptocurrencies).

Waarom Bill Gates zich zorgen maakt over de Bitcoin

Op dit moment kun je nog niets kopen met GeoCoins, omdat de app nog in ontwikkeling is. GeoCash is de enige app in dit lijstje waar je geen uitnodiging voor nodig hebt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.