Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 29 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Investeren of beleggen? 5 interessante opties voor je spaargeld

Investeren en beleggen is van alle tijden. Maar waar kun je jouw spaargeld nou het best insteken? En wat zijn unieke zaken om geld mee te verdienen? De afgelopen weken spraken we met verschillende experts. Een overzicht van onze nieuwe inzichten.

Wie slim investeert kan eigenlijk aan alles geld verdienen. Kwestie van op het goede momenten inkopen en verkopen. Bitcoin en goud zijn met elkaar te vergelijken. Prima middelen om geld in te steken. Maar wat denk je van oldtimers? Of sneakers?

Interessante middelen om in te beleggen of investeren

In de afgelopen weken spraken we experts en investeerders op verschillende gebieden. ‘Miss Bitcoin’ Madelon Vos vertelde ons de ins en outs van handelen in cryptocurrency

1. Bitcoin (instappen kan vanaf 10 euro)

Bitcoin is de meest bekende cryptocurrency om in te beleggen. Nieuwe all-time-highs wisselen elkaar dit jaar af, maar nog altijd schommelt de koers.

madelon vos, trader, miss bitcoin, cryptovaluta, rijk worden, interview
Madelon Vos in een loods waar Bitcoins worden ‘gemined’ (Fotografie: Marijn van Laerhoven)

Wij spraken met Madelon Vos. Zij kocht acht jaar geleden al Bitcoin van haar eerste spaargeld en heeft vandaag de dag 85% van haar vermogen in de digitale munt zitten. Waarom Madelon zoveel heeft geïnvesteerd in de Bitcoin lees je hier.

Manners achter de koersverwachting: 5 tips voor je (g)een euro investeert

2. Whisky (instappen kan vanaf 35 euro)

Na Bitcoin was whisky een van de beste beleggingen van de afgelopen tien jaar. Naast dat het een eventueel goed rendement oplevert, is het een investering waar je geen omkijken meer naar hebt.

Michel Kappen, Whisky, World Whisky, Index, investeren in Whisky
(Afbeelding: Michel Kappen) (Afbeelding: Michel Kappen)

Waarom investeren in Whisky zo interessant is, lees je in het interview met Michel Kappen. Hij is oprichter van Scotch Whisky Investments en heeft tientallen miljoenen euro’s aan Whisky in zijn opslag liggen.

3. Goud (instappen kan vanaf 50 euro)

Ook goud heeft vaak een interessant startbedrag. Online platforms maken het mogelijk om goud in kleine hoeveelheden te kopen als belegging. Vaak kun je al vanaf 50 euro instappen.

Edelmetaal, Gold, Republic, Bart, Brands, Goud, Platina, Zilver, Investeren In, goud, Bart Brands
(Afbeelding: Gold Republic) (Afbeelding: Gold Republic)

Zo ook bij Gold Republic. Wij spraken met edelmetaal-specialist Bart Brands. Hij legt uit waarom hij geen vertrouwen heeft in onze euro en goud ‘The King of Money and the money of kings’ is.

4. Sneakers (vanaf 100 euro)

Waar Bitcoin en goud bekende beleggingen zijn, zien we minder vaak dat iemand zijn spaargeld investeert in sneakers. Toch valt er flink wat geld aan schoenen te verdienen.

Frank Klerks is een sneakerverzamelaar, -liefhebber en -dealer en is oprichter van Outsole.nl.
Frank Klerks is een sneakerverzamelaar, -liefhebber en -dealer en is oprichter van Outsole.nl. (Bron: Metro) (Afbeelding: Metro)

Wij spraken met de eigenaar van Europa’s grootste tweedehands sneakersite Frank Klerks. Met zijn bedrijf Outsole maakte hij van het beleggen in sneakers zijn werk en in dit interview vertelt hij hoe dat te werk gaat.

Nike onthult revolutionaire handsfree sneakers: Go FlyEase

Weet je slim in te kopen, dan kun je al vanaf ongeveer 100 euro een paar sneakers kopen die potentieel in waarde stijgen.

5. Oldtimers (vanaf 80.000 euro)

Naast sneakers zijn ook oldtimers een belegging voor de liefhebber. Maar hier moet je wel even wat meer spaargeld investeren dan bij veel andere aandelen.

Oldtimers, Alex, von, Mózer, klassiekers
Alex in Ferrari F40 1990

Denk aan tonnen als je écht rendement wil halen uit een oldtimer, maar voor ongeveer 80.000 euro kun je ook al een leuke ‘instapper’ kopen.

Waarom het beleggen in oldtimers zo duur en leuk is legt Alex von Mózer uit. Hij helpt al jaren klanten met de aankoop en verkoop van bijzondere exemplaren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.