Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: Corvette Grand Sport uit Fast & Furious

De occasion van de dag is unieke liefhebbersauto. De Corvette Grand Sport Replica is een van de auto’s die meereed in de film Fast & Furious Fast Five.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Corvette Grand Sport die Fast & Furious overleefde

Van de Corvette zijn destijds twaalf exemplaren gebouwd, maar slechts drie hebben de film overleefd. Dit is het mooiste exemplaar dat over is gebleven na de capriolen van Vin Diesel en Paul Walker. Deze auto werd namelijk enkel gebruikt voor een green screen.

Corvette, Grand, Sport, Replica, Fast, &, Furious, and, the, Five
(Afbeelding: Volvo Auto Sales)

De Corvette ziet er dan ook nog perfect uit en heeft bovenal een uniek design. We zien aan de achterkant twaalf gaten waarvan een paar dienen als behuizing van de lampen. Wat ook direct opvalt is de boog die de bestuurder moet beschermen in geval van een ‘rollover’.

Dikke Amerikaanse V8

Het echte spektakel vind je echter aan de voorkant (en natuurlijk in Fast & Furious Fast Five). De motorkap is naar boven uitgebouwd met openingen om de carburateur van koude lucht te voorzien. Deze inlaat maakt deel uit van een 5.7 liter V8-motor die 380 pk produceert. De motor zit gekoppeld aan een automatische transmissie, die al het vermogen naar de achterwielen stuurt.

Corvette, Grand, Sport, Replica, Fast, &, Furious, and, the, Five
(Afbeelding: Volvo Auto Sales)

Naast veel vermogen en achterwielaandrijving maakt de lage voorruit en het ontbreken van een dak het rijden in deze wagen een Spartaanse rijervaring. Ook het interieur van de Corvette is erg minimalistisch. Door het driespaaks stuurwiel zie je eenvoudige analoge meters en enige technische snufjes ontbreken. Geen airco of airbags, maar wel een brandblusser en lederen bekleding.

Corvette, Grand, Sport, Replica, Fast, &, Furious, and, the, Five
(Afbeelding: Volvo Auto Sales)

De Corvette Grand Sport wordt geveild door een Volvo-museum in Amerika. Tussen 12 en 21 april kan op de Fast & Furious-auto geboden worden, de verwachting is dat het filmstuk tussen de 95.000 en 100.000 euro oplevert.

5 tweedehands James Bond-auto’s die nog geen 15.000 euro kosten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.