Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 29 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

De duurste keuken ter wereld komt uit Nederland en is nu te koop

De duurste keuken ter wereld is sinds vorige week te koop voor 1 miljoen euro. De designparel, Equinox One genaamd, is ontworpen door Maarten van den Hoogen van Hoog Design en het bedrijf Culimaat uit Berlicum.

Hoewel je direct ziet dat het hier niet om een normale keuken gaat, is het niet alleen het design dat de keuken zo duur maakt. De materialen die gebruikt worden zijn een investering op zich.

Equinox One: de duurste keuken ter wereld

Zo is er gebruik gemaakt van roggenleer, Dalbergia-hout en bladgoud. De achterwand is gemaakt van een schaarse soort kalksteen, ‘Semi-precious stones’ genaamd. De handvatten van de koelkastdeur zijn ingelegd met diamanten.

(Video: HOOG Design)

Naast duur materiaalgebruik voor de afwerking is ook de constructie van de keuken prijzig. De keukeneilanden zijn namelijk handmatig van elkaar af of naar elkaar toe te draaien en de hogen keukenkasten kunnen automatisch uit elkaar schuiven. Zo kun je altijd koken met zonlicht en kan er een lange werkbank gemaakt worden.

Ondergrondse constructie

Daarbij houdt het niet op. Er is een ondergrondse constructie nodig om de kookeilanden te bedienen. “Een oud grachtenpand zal dus niet geschikt zijn voor de Equinox One”, zegt van den Hoogen in het Eindhovens Dagblad.

equinox, one, duurste, keuken, ter, wereld, heldmond, boekel, nederland, HOOG, Design,
(Afbeelding: HOOG Design)

Wie dacht dat 1 miljoen euro voor een keuken wel de top was, heeft het mis. “De keuken kan nog iets duurder uitvallen, als je er bijvoorbeeld wijnklimaatkasten en een pantry voor een butler wil laten inbouwen”, legt de mede-ontwerper uit.

Deze Big Green Egg-camper is klaar voor een culinaire roadtrip

De keuken is nu te koop bij de designer uit het Brabantse Boekel. In totaal zijn er vier ‘standaard’ configuraties leverbaar die nog naar wens aangepast kunnen worden.

(Afbeelding: HOOG Design)
equinox, one, duurste, keuken, ter, wereld, heldmond, boekel, nederland, HOOG, Design,
De binnenkant van de lades is bekleed met roggenleer. (Afbeelding: HOOG Design)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.