Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Falcon and The Winter Soldier-fans kunnen op grote verrassing rekenen

WandaVision was een vermakelijke serie. Een sterk begin voor Marvel’s ambitieuze serieplannen voor Disney+. Toch waren fans na de finale lichtelijk teleurgesteld. Niet omdat de finale zelf zo tegenviel, maar omdat ze een grote cameo misten.

Zowel Elizabeth Olsen als Paul Bettany hadden het in interviews namelijk over een grote cameo die op zou duiken. Gezien het overkoepelende Marvel Cinematic Universe konden fans alle kanten op speculeren. Van een verrassingsrol voor Doctor Strange tot de introductie van de X-Men: men rekende op een grote verrassing.

WandaVision-cameo viel tegen

Je kunt je dan ook voorstellen dat fans na de finale toch ietwat teleurgesteld was. We hebben geen grote cameo’s gezien in WandaVision. Al snel bleek het om een misverstand te gaan. Elizabeth Olsen doelde simpelweg op de neppe Pietro Maximoff, gespeeld door Evan Peters.

En Paul Bettany? Die had het gewoon over zichzelf, als de witte Vision die in de laatste afleveringen opdook. Eigenlijk gewoon een grap dus. Er was geen woord aan gelogen, maar door het enthousiasme van de fans liep het toch uit op een ongelukkige situatie.

The Falcon and The Winter Soldier

Twee weken na de finale van WandaVision ging de volgende MCU-serie van start op Disney+: The Falcon and The Winter Soldier. Het is tijd voor een déjà vu, want ook dit keer kun je weer op een grote cameo rekenen…

Showrunner Malcolm Spellman zei in een interview met Rotten Tomatoes het volgende over de vijfde aflevering van zijn Marvel-serie:

“Er zitten personages in onze serie die ik graag samen zou willen zien, met [filmhelden], zoals … het is een heel, heel geaard personage … ik zou diegene graag zien samenwerken met een van de grote world-shakers zoals Thor of zo iemand. De persoonlijkheid is zo sterk. Het is een personage uit aflevering vijf. Ik zou dat personage graag met Thor willen zien. ”

Sowieso wordt aflevering vijf een belangrijk hoofdstuk, want Spellman zei tegen ComicBook.com het volgende over die aflevering: “Zonder twijfel, vijf, it just gets real“, zegt hij. ‘En vijf, je gaat huilen.” Tijd om even tissues bij de supermarkt te halen, dus.

Na WandaVision hebben we geleerd niet al te wild erop los te speculeren, maar Spellman lijkt bloedserieus. Een toffe maar minder exotische verrassing zou bijvoorbeeld Sam Wilson in zijn eigen Captain America-suit zijn. De kans is groot dat hij uiteindelijk alsnog het schild van Steve Rogers accepteert en gaat gebruiken. Maar de showrunner lijkt het echt over een nieuw, een ander personage te hebben.

Je mond gaat openvallen van verbazing

En daar blijft het niet bij. Op Instagram kun je Atlanta Filming volgen, een paparazzo die verantwoordelijk is voor de meeste ‘gelekte’ setfoto’s van Marvel-producties. Een oplettende fan heeft op Reddit opgemerkt dat die fotograaf vorig jaar een post plaatste over The Falcon and The Winter Soldier, met het volgende bijschrift:

The Falcon and The Winter Soldier heeft hier de afgelopen twee dagen gefilmd. Als je naar de show kijkt en mond openvalt van verbazing … is dit de plek waar het gebeurde. Ik kan er niet op wachten dat jullie het ook gaan zien. Vergeet niet om een bericht te sturen when your mind explodes. ”

Oké, nu zijn we toch hyped. Dit moet toch meer zijn dan een simpel nieuw outfit voor Falcon? Vergeet ook niet dat het eigenlijk de planning was om The Falcon and The Winter Soldier als eerste Marvel-serie op Disney+ uit te brengen. Door de pandemie liep het anders, maar deze show had het grote begin van een nieuw tijdperk van het MCU moeten zijn. Een grote cameo uit de films ligt in The Falcon and The Winter Soldier dan ook meer voor de hand dan in WandaVision.

Reken niet op te veel, dan wordt je alleen maar teleurgesteld, maar één ding lijkt duidelijk: op 16 april krijgen we een toffe aflevering voorgeschoteld. Dan komt namelijk de vijfde uit. De week daarop komt vervolgens de finale uit.

Marvel-fan vestigt absurd wereldrecord met bioscoopbezoekjes

Keert Chris Evans terug als Captain America? Marvel reageert

RedditRTCB

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.