Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Bright is terug, met Marvel-ster als samoerai

Herinner je je Bright nog, met Will Smith? Die Netflix-franchise is nu terug, in een compleet ander jasje en met een Marvel-ster in de hoofdrol.

In 2017 bracht Netflix Bright uit, een actie/fantasy-blockbuster van Suicide Squad-regisseur David Ayer, met Will Smith en Joel Edgerton in de hoofdrollen.

Waar blijft Bright 2?

De film was vermakelijk, maar zeker geen hoogvlieger. Toch leek het meteen duidelijk te zijn dat de streamingdienst eindelijk een eigen originele franchise in handen had. Het begin van een groots cinematic universe, zo leek het bedrijf zelf ook te teasen.

Sterker nog, Bright 2 werd direct dat jaar al aangekondigd. Netflix bevestigde dat zowel Will Smith als Joel Edgerton terug zouden keren, maar de drukke agenda van Will Smith gooide de jaren erop roet in het eten. Vervolgens werd vorig jaar bekendgemaakt dat Ayer van het project af is gestapt.

Netflix dropt Bright: Samurai Soul

Fans begonnen zich, niet geheel onterecht, af te vragen of Bright 2 er ooit nog gaat komen. Terwijl we op een update vanuit Netflix wachten, heeft de streamingdienst ogenschijnlijk vanuit het niks wel een opvallende zoethouder voor fans van de franchise.

Vanaf vandaag staat Bright: Samurai Soul namelijk op de streamingdienst, een anime-film met 3D-animatie. Ja, dit is de wereld van Bright, maar dan wel in een compleet andere setting, vergelijkbaar met wat Netflix deed met de anime-spinoff van Altered Carbon.

Compleet andere koek

Samurai Soul speelt zich af in Japan tijdens het einde van het Shogunaat en het begin van de Meiji-periode. De film volgt een eenogige, zwervende samoerai genaamd Izo en een orc genaamd Raiden.

Ze hebben een belangrijke missie: het thuisbrengen van een elf-meisje en haar toverstok. Naast het fantasy-element en de aanwezigheid van een orc doet Bright: Samurai Soul in vrijwel geen enkel opzicht aan de film met Will Smith denken, ook niet na het kijken van de onderstaande trailer.

Tevens blijft de keuze voor 3D in plaats van 2D-animatie een controversiële. Ook de trailer voelt soms meer aan als een goedkope cutscene uit een videogame dan als een volwaardige film.

Marvel-ster uit Shang-Chi

Maar goed, laten we niet te snel oordelen. Netflix pakt Samurai Soul namelijk ambitieus aan en heeft voor de Engelse stemmencast onder andere niemand minder dan Simu Liu ingeschakeld. Precies: de gloednieuwe Marvel-ster van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Hij gaat de titulaire samoerai spelen.

Er zijn nog niet echt reviews te vinden, maar gelukkig kun je vanaf nu zelf gaan oordelen of Bright: Samurai Soul de franchise nieuw leven in kan blazen, of dat we hier te maken hebben met een tegenvallend tussendoortje. Hopelijk het eerste!

Fans van samoerai kunnen altijd nog op Disney+ terecht, waar Star Wars in dat tijdperk duikt.

Netflix dropt Bright: Samurai Soul
🔥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.