Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 mrt 2020

Nu op Netflix: Altered Carbon: Resleeved – actiefilm vol Yakuza en ninja’s

Altered Carbon was misschien niet de science-fiction hit waar Netflix op hoopte, maar gelukkig werd de Original onlangs alsnog voorzien van een tweede seizoen. Dit keer met Anthony Mackie in de hoofdrol, de nieuwe Captain America.

De serie speelt zich 300 jaar verder af, in de toekomst. De maatschappij is getransformeerd door nieuwe technologie: bewustzijn kan worden gedigitaliseerd; menselijke lichamen zijn uitwisselbaar; de dood is niet langer permanent. Veranderingen met grote gevolgen.

Altered Carbon: Resleeved

Doordat mensen van lichaam kunnen wisselen, sleeves, kan Netflix telkens weer een andere acteur inzetten. Het uiterlijk van een personage is immers haast irrelevant. Daardoor kon Anthony Mackie ook een rol spelen die in seizoen 1 vertolkt werd door Joel Kinnaman.

Kort na seizoen 2 gaat het verhaal van Takeshi Kovacs weer verder. Vanaf vandaag staat namelijk Altered Carbon: Resleeved op Netflix. Dat is een kersverse spin-off film. Niet live-action, maar een animatiefilm. Combineer de vrijheid die animatie biedt met het open concept van sleeves en je hebt Altered Carbon: Resleeved.

Netflix gaat voor CGI

Schrijver Dai Satō (Cowboy Bebop, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex) pende deze spin-off film voor de streamingdienst, waarvan je hieronder de trailer kunt checken. Dat is in het geval van Resleeved extra interessant. In plaats van traditionele 2D-animatie gaat Netflix namelijk opnieuw voor CGI.

Oftewel, de controversiële vorm van 3D-animatie die soms tot een ronduit houterig eindresultaat leidt. Alsof je naar de cutscenes van een PS2 game aan het kijken bent. We hebben goed nieuws: Altered Carbon: Resleeved is een van de betere voorbeelden van deze animatie-technologie.

Vooral dialogen blijven een beetje houterig, maar CGI zorgt er wel voor dat de actie een stuk dynamischer en daarmee spectaculairder is dan wat met 2D-animatie doorgaans mogelijk is.

Altered Carbon: Resleeved Netflix
(afbeelding: Netflix)

Yakuza en ninja’s

Maar goed, leuk dat visuele spektakelwerk, maar waar gaat Resleeved over? We volgen opnieuw Takeshi Kovacs, de protagonist van de reguliere serie. Hij heeft de opdracht gekregen om een jonge tatoeëerder van de Yakuza te beschermen. De jongeman wordt namelijk belaagt door killer tech Ninja’s en soldaten op de planeet Latimer.

Oftewel, een mooi excuus om iets langer dan een uur een achtbaanrit aan geweld en andere actie op je beeldscherm te toveren. Hopelijk zorgt de keuze voor animatie ervoor dat de makers ongehinderd hun visie tot leven kunnen brengen, iets wat bij seizoen 2 van de normale serie door een gereduceerd budget duidelijk niet het geval is.

De film Altered Carbon: Resleeved kun je nu op Netflix gaan streamen. Check ook de eerste trailer voor de bizarre Netflix thriller The Platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: Altered Carbon: Resleeved – actiefilm vol Yakuza en ninja’s
Sluiten