Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 14 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Dodelijke occasions: 13 gestoorde auto’s uit Mad Max worden geveild

De groteske auto’s uit Mad Max: Fury Road zijn het gezicht van de kaskraker uit 2015, en jij kunt erin rond gaan rijden. Dertien van de dodelijke wagens worden namelijk de komende dagen geveild.

George Miller leverde met zijn explosieve woestijnavontuur een blockbuster af die als een huis staat. Een oprechte must watch met een topscore van 97 procent op Rotten Tomatoes en een 8.1 op IMDb.

Auto’s uit Mad Max geveild

Gelukkig is het pure fictie, je moet er niet aan denken dat de monsterachtige auto’s, trucks en andere voertuigen uit de film echt rond zouden rijden. Toch kun je daar verandering in gaan brengen, mits je een diepe portemonnee hebt.

Een groot aantal stuntauto’s die gebruikt zijn voor de opnames van de film zijn daar ook gesneuveld. Dat geldt echter niet voor alles bolides uit de blockbuster van George Miller.

Veilinghuis Lloyd’s Auctions gaat namelijk dertien van de krankzinnige auto’s uit Mad Max: Fury Road veilen. Het Australische bedrijf heeft op haar website de dertien wagens uitgelicht. De komende twaalf dagen kunnen liefhebbers een bod uitbrengen.

Website is het checken waard

De auto’s zullen naar verwachting per stuk minimaal enkele tienduizenden dollars opleveren, en dan is het zelfs maar de vraag of je er de weg mee op mag.

Toch is de website het checken waard, al was het maar om alle foto’s en beschrijvingen te checken. Waar menig veilinghuis zich er vanaf maakt met de meest stoffige beschrijvingen ooit, pakt Lloyd’s Auctions het toepasselijker aan.

Pontiac Surfari

Dit is bijvoorbeeld de beschrijving van de Pontiac Surfari, die in het Nederlands het fijne schrijfwerk van het bedrijf eigenlijk geen recht aan doet:

“Een Pontiac Custom Safari 2-deurs wagen uit 1956, gestript en gekapt om plaats te bieden aan een 20′-paal die aan een V8-motorblok is gelast als tegengewicht voor luchtgymnastiek … Cirque du soleil, wasteland style: verkrachting en plundering van bovenaf door elite Warboys uit Gastown, instapfeesten regenden met hoge snelheid neer op voertuigen van slachtoffers van dit stalen, geslagen metalen monster.

Deze Museum of Modern Masterpieces zijn beschikbaar voor uitingen van pure Madness, overlevenden van de apocalyps die het filmen van Fury Road was. Opgeblazen, super-turbo geladen en tot de tanden bewapend met wapens en War Boys, de machines die het einde van de beschaving hebben overleefd, zijn opgegraven in de grootste schuurvondst ooit. Nitrous, schadelijke en no-nonsense voorbodes van de hel, ze markeren het griezelige vermogen van de mens om schoonheid te wringen, zelfs uit datgene dat ontworpen is voor dood en vernietiging, kunst uit macht, betekenis uit machine.

Druk nu uw waanzin uit!”

Alle beschikbare voertuigen

De volgende voertuigen worden geveild. Veel succes!

 1. The War Rig: Prime Mover Inc. tanker and ball pig-trailer
 2. The Gigahorse: W16 Cadillac pair
 3. The Doof Wagon
 4. Nux Car: 1932 three-window Chev Coupe, V8
 5. Convoy Car: Elvis
 6. Convoy Car: Jag Flamer
 7. Razor Cola: 1973 XB Falcon Coupe (The Interceptor reborn)
 8. Pole Car: Pontiac Surfari with 20’ pole counterweight
 9. Sabre Tooth: F250 Claw Car
 10. Fire Car: Dodge
 11. Caltrop: El Dorado
 12. Buggy: Ratrod Chev
 13. Buick: heavy artillery with Hummer weapon mount
Dodelijke occasions: 13 gestoorde auto's uit Mad Max worden geveild
🔥 (Afbeelding: Lloyd's Auctions)

Lloyd's Auctions

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.