Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 20 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Het fictieve salaris van Jezus om nu de rijkste Nederlander te zijn

Hebzucht is een van de zeven zonden, dus excuses alvast aan zijn Vader. Maar hoeveel zou het maandsalaris van Jezus moeten bedragen om nu – na een eeuwig leven vol arbeid –  de rijkste Nederlander te zijn?

Timmerman, visser, sommelier, voetmasseur en later profvoetballer. Een rijkgevuld CV terzijde; onze Messias heeft meer dan 2.000 jaar aan hetzelfde rijkelijke salaris gewerkt. Geen nepotisme dus voor de zoon van God. Wel voor de dochter van Freddy.

Rijkste Nederlander: Charlene de Carvalho-Heineken

Momenteel is Charlene de Carvalho-Heineken nog steeds de rijkste persoon van Nederland en de Lage Landen. De zelfverklaarde selfmade erfgename heeft naast een diploma Franse literatuur ook het merendeel van de aandelen van Heineken op zak. Afhankelijk van de bron ligt het vermogen van de Nederlandse bierkoningin tussen 13 en 15 miljard euro. Maar uiteraard gaan we uit van de hoogste schatting.

Charlene de Carvalho-Heineken, rijkste nederlander, modaal inkomen, jan modaal, salaris
Charlene de Carvalho-Heineken (Afbeelding: ANP)

In tegenstelling tot Heineken echter, laten wij kinderarbeid niet toe op onze kerkvloer. Maar vanaf de (b)Engel 18 jaar oud werd, moest Hij wel zijn eigen heilige boontjes beginnen te doppen. Hoeveel salaris zou Jezus dan maandelijks verdiend moeten hebben om vandaag de dag de rijkste persoon van Nederland te zijn?

Jezus aan de bak voor hemels maandsalaris

Geboren in het jaar 0 en werkzaam vanaf het jaar 18; Jezus heeft dus 2.005 jaar lang onafgebroken gewerkt. Als we 15 miljard euro als einddoel van zijn carrière nemen, komt dit uit op de volgende berekening:

  • 15 miljard gedeeld door 2.005
  • Is een jaarsalaris van 7.481.296 euro
  • Ofwel een maandsalaris van 623.441 euro

Alleen met een hemels maandsalaris van ruim 600.000 euro – en dat gedurende 2.005 jaar – zal de zoon van God ook het financiële hiernamaals kunnen bereiken. Gelukkig krijgt Jezus daarna eeuwig de tijd om te genieten van zijn pensioen.

In een vrijgevige bui zou Charlene de Carvalho-Heineken overigens ook het maandsalaris van menig landgenoot kunnen verschieten. Of check in dit artikel nog vijf verrassende feiten over haar leven en buitenaards vermogen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.