Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 13 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Lingerie-oorlog rond Valentijnsdag, maar hoe kies je het juiste setje?

Valentijnsdag staat voor de deur en daar schijnt de traditie bij te horen om lingerie te kopen voor je vriendin. Althans, dat wordt door je strot geduwd. Een overzicht van de tsunami aan lingeriereclames, met Jennifer Lopez als Valentijnskoningin van 2023, en een paar simpele tips om het juiste setje te komen.

Mocht je lingerie kopen flauwekul vinden, skip dit artikel dan en lees dan deze verrassende ideeën voor 14 februari.

De lingerie-oorlog rond Valentijnsdag

De lingeriemerken willen in ieder geval maar één ding. Jij moet en zal lingerie kopen voor je vriendin en om dat te bewerkstelligen worden kosten noch moeite bespaard. Dat levert campagnes op die stuk voor stuk een lust zijn voor het oog, laten we daar geen doekjes om winden.

Victoria’s Secret

Al wekenlang kleuren de social media van Victoria’s Secret rood. Van de Nederlandse modellen Jill Kortleve en Imaan Hammam tot Bella Hadid, ze vieren de liefde in lingerie. Maar de absolute Miss Valentijn 2023 is Barbara Palvin (fotoserie). Was het maar het ganse jaar februari.

Love Stories

Dit Nederlandse lingeriemerk is een relatief nieuwe favoriet van veel vrouwen. Origineel, leuke prints, prettige pasvorm. En als je Love Stories heet en lingerie verkoopt, kun je Valentijnsdag natuurlijk niet links laten liggen. Hier ga je punten mee scoren.

Savage x Fenty

In 2020 was Rihanna de absolute koningin van Valentijnsdag. Dit jaar pakte ze de spotlights al op 12 februari tijdens de Half Time Show van de Super Bowl 2023, waar ze een spectaculaire show gaf en onthulde zwanger te zijn van een tweede kind. Eerder liet ze, samen met haar ambassadeurs, al zien wat V-Day dit jaar te bieden heeft.

Intimissimi

Intimissimi pakte uit met modellen die we van het merk kennen, maar stalen de show met niemand minder dan Jennifer Lopez in lingerie. In onze ogen is de 53-jarige actrice de koningin van Valentijnsdag 2023.

Hunkemöller

Ook het Nederlandse Hunkemöller besteedt traditiegetrouw aandacht aan Valentijnsdag. In 2023 gebeurt dat met pikante lingerie. Wij zeggen: nog vlug even langs de winkel.

Agent Provocateur

Sluiten we af met de provocerende lingerie van Agent Provocateur. Geen beroemde modellen voor Valentijnsdag, wel een catchy campagne.

Hoe kies je de juiste lingerie voor je vriendin?

Genoeg inspiratie, maar hoe weet je welk setje jij voor je vriendin moet kopen. Vijf tips. Het zijn inkoppertjes, maar toch denkt niet iedere man aan deze logische stappen.

  • Kijk op een onbewaakt moment in de kledingkast van je vriendin voor maat, kleur en type.
  • Laat je in de winkel adviseren op basis van wat je in de kast hebt aangetroffen qua maat, kleur, et cetera.
  • Mocht je niet samenwonen en echt geen idee hebben van de maat: app haar beste vriendin, en vertel er met klem bij dat ze de verrassing niet moet verklappen.
  • Ga voor kwaliteit en let voor één keer niet op de prijs, want een goedkoop setje is een afknapper.
  • Probeer je te verplaatsen in je vriendin. Jij hebt waarschijnlijk een ander beeld van sexy lingerie (lees: kinky) dan zij.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.