Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Jennifer Lopez geeft zich bloter dan ooit in bejubelde nieuwe film

Er is een nieuwe documentaire beschikbaar over Jennifer Lopez, al decennialang een van onze muzen. We weten dat we wat kunnen verwachten van J.Lo in welke hoedanigheid dan ook, maar de Rotten Tomtoes-scores van The Greatest Love Story Never Told verrassen vriend en vijand. Toch maar even kijken, deze film.

Het is de gebruikelijke weg voor de allergrootsten. Je wordt topartiest, krijgt rollen in films, wordt het gezicht van modemerken en vervolgens verandert alles wat je aanraakt in goud. Beyoncé kan daar bijvoorbeeld over meepraten. Ook zij bracht onlangs een documentaire uit met een krankzinnige score op Rotten Tomatoes.

The Greatest Love Story Never Told op Prime Video

Terug naar Jennifer Lopez, die een documentaire heeft uitgebracht met een andere insteek dan die van Beyoncé. Je volgt J.Lo tijdens het onafhankelijk produceren van een nieuw album en een originele film die haar twintigjarige reis naar zelfliefde onderzoekt.

Het gaat om het album This Is Me… Now, dat in februari 2024 is uitgekomen. Maar de kern van de documentaire op Amazon Prime Video is een onverbloemde toegang tot J.Lo’s meest persoonlijke momenten. Dat het er van de buitenkant altijd uitziet alsof het goed gaat met de ster, is in werkelijkheid natuurlijk anders. The Greatest Love Story Never Told is een bekrachtigend en kwetsbaar portret van een wereldster die op zoek is naar zelfacceptatie. Een intieme film waar ze zich volledig bloot geeft.

Jennifer Lopez pakt volle score op Rotten Tomatoes

Een documentaire over een nieuw album of zelfacceptatie kan als snel gezapig worden, maar Jennifer Lopez laat met The Greatest Love Story Never Told zien dat het ook anders kan. Op Rotten Tomatoes scoort ze de volle 100 procent onder filmcritici en 94 procent onder het publiek. Dat is ongekend hoog.

“Door niet alleen de gedrevenheid te belichten die van Jennifer Lopez een superster maakte, maar ook de persoonlijke kwetsbaarheid die inherent is aan het onderhoud daarvan, bereikt de film van Jason Bergh iets onverwachts. Hij biedt het publiek echt een nieuwe manier om naar J.Lo te kijken”, schrijft David Ehrlich van Variety treffend.

Jennifer Lopez geeft zich bloter dan ooit in bejubelde nieuwe film
Applaus voor jezelf, J.Lo! (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Smaken verschillen, zo laten ook de filmrecensiewebsites zien. Op IMDb is de rating 6,3 uit 10. Oordeel vooral zelf, de documentaire over Jennifer Lopez is nu te streamen via Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.