Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe docu Beyoncé scoort krankzinnig hoog op Rotten Tomatoes

Of alles wat Beyoncé aanraakt verandert in goud? Nou, dat kun je inmiddels wel stellen ja. Renaissance: A Film by Beyoncé – half concertregistratie, half documentaire – wordt bejubeld en scoort bizar hoog op Rotten Tomatoes.

Het is niet de eerste keer dat de zangeres een documentaire maakte aan de hand van een tour. Zo werd Homecoming: A Film by Beyoncé, waarin haar shows tijdens Coachella in 2018 centraal staan, een grote Netflix-hit. En ja, als je dan weer een mega-tour opzet, dan is het een kleine moeite om dat allemaal opnieuw in een docu te gieten.

Renaissance: A Film by Beyoncé

Nee, natuurlijk is dat geen kleine moeite. Het kost nog veel meer tijd en energie bovenop de hysterie die zo’n hele tour al is. Maar dat maakt het kijkje achter de schermen er alleen maar boeiender op.

In Renaissance: A Film by Beyoncé stap je mee de privéjet in, zie je hoe het er thuis aan toegaat bij de Carters en maak je vooral mee wat er allemaal bij zo’n wereldtour komt kijken. Uiteraard zie je ook veel beelden van de concerten en prachtige shows daaromheen, net als bij Homecoming.

Documentaire bejubeld op Rotten Tomatoes

Op filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes scoort Renaissance: A Film by Beyoncé bizar hoog. Onder filmcritici is de score 97% en onder het publiek 100%. Dat komt niet vaak voor.

Renaissance, beyoncé, nederlandse fotografe, foto's, carlijn jacobs, nieuw album, artwork
Beyoncé (Afbeelding: Parkwood / Columbia / Carlijn Jacobs)

“Het is een glorieuze drie uur durende tour van de koningin in al haar creatieve pracht. De film zou al geweldig zijn als het alleen maar een spetterend live optreden was, maar het is ook nog een documentaire van een jaar uit het leven van Beyoncé”, jubelt Rob Sheffield van Rolling Stone. Bekijk hier het volledige recensieoverzicht. Op IMDb scoort de docu een rating van 9 uit 10.

De Renaissance-film van Beyoncé is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Zit je al te veel in kerstsferen en wil je gewoon lekker op de bank streamen? Check dan deze nieuwe kerstfilms van 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.