Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Lidl voegt zich bij Emma en Matt voor je horrorzoektocht naar een matras

We zijn op dit moment nog een Matt Sleeps-matras aan het reviewen, waarover later deze week meer. Nu een tip voor de mensen met een wat kleinere portemonnee, maar ook met koudschuim. Lidl stunt met de LIVARNO HOME 7-zones en is volgens de Consumentenbond de ‘beste koop’ geweest. Inmiddels is dat een matras van Leenbakker.

Je kent de horrorperiode van een nieuw matras kopen vast wel. Winkel in winkel uit, de ene offerte nog gekker dan de andere, en je weet bij god niet meer of Emma, Matt Sleeps of Swiss Sense nou het lekkerst lag. Als je de prijs én beoordelingen van deze variant van Lidl ziet, vraag je jezelf vast af waar je in hemelsnaam mee bezig bent geweest.

Koudschuim-matras LIVARNO HOME 7-zones

Vast even een disclaimer: er zal vast verschil zitten in kwaliteit met de eerder genoemde merken, laat staan Hästens en Auping, maar de Consumentenbond noemt een matras natuurlijk niet zomaar de ‘beste koop’. Daarbij moet wel vermeld worden dat het om het gemiddelde gaat van een aantal criteria. Zo wegen prijs en ligcomfort even zwaar.

lidl, koudschuim matras, beste koop, consumentenbond
LIVARNO HOME 7 (Afbeelding: Lidl)

Maar de prijs van de LIVARNO HOME 7-zones bij Lidl is dan ook wel echt heel laag, en het ligcomfort is volgens de Consumentenbond prima. Voor een koudschuim-matras (medium) van 90 x 200 centimeter betaal je 119 euro. Ook voor de stevige versie betaal je 119 euro. Voor de extra stevige betaal je 139 euro. Kun je eigenlijk geen buil aan vallen. Het matras vormt zich naar het lichaam, biedt optimale ondersteuning, beschikt over een ontlastende schouderzone en heeft goede reviews van gebruikers. Lees hier alle specificaties.

Lidl stunt ook met pocketveringmatras

Meer van de pocketvering dan koudschuim? Check dan het ‘Hn8 Schlafsysteme 7-zones pocketveringmatras DYNAMIC’ bij Lidl, dat voornamelijk bestaat uit pocketvering en slechts een bovenlaag heeft van koudschuim. Afgeprijsd van 499 naar 199 euro. De luxere versie van dit matras is afgeprijsd van 799 naar 219 euro.

Hn8 Schlafsysteme 7-zones pocketveringmatras SLEEP BALANCE, matras, lidl, beste koop, koudschuim
Hn8 Schlafsysteme 7 (Afbeelding: Lidl)

Geen geld voor een nieuw matras, zelfs niet bij Lidl? Check dan deze ene gouden tip voor een betere nachtrust.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.