Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Viking-hitserie van Netflix krijgt eervol einde met veelbelovende film

Het tijdperk van de Vikings is nog niet voorbij! Het laatste seizoen van The Last Kingdom verscheen dan wel in 2022 op Netflix, nu heeft de streamgigant besloten de hitserie een eervol einde te bezorgen met een langspeelfilm. Maak je klaar voor de raid van Seven Kings Must Die.

The Last Kingdom is gebaseerd op de boekenserie The Saxon Stories van Bernard Cornwell. De Brits-Amerikaanse schrijver is tevens de geestelijke vader van (kijktip!) Sharpe, waarin Sean Bean voor een keertje het loodje niet legt. Desondanks telt de Viking-serie toch een aantal gelijkenissen met Game of Thrones.

Bernard Cornwell à la George R.R. Martin

Het was bijvoorbeeld altijd de bedoeling van Netflix om per seizoen twee boeken van Cornwell uit de doeken te doen. In totaal verschenen er tien romans over Uhtred en het ontstaan van Engeland alvorens de streamgigant besloot de serie te beëindigen. Met andere woorden was het verhaal van The Last Kingdom na vijf seizoenen gewoon klaar, toch?

Alexander Dreymon die de door Vikings ontvoerde Uhtred speelt, verklaarde op Comic Con in 2021 namelijk het volgende:

“Toen we met de opnames begonnen, waren er tien boeken die Bernard Cornwell had geschreven en we hadden de show zo gestructureerd dat seizoen vijf altijd het laatste zou zijn.”

Seven Kings Must Die eindigt The Last Kingdom

Gelukkig niet! Althans, er komt inderdaad geen zesde seizoen van The Last Kingdom. Maar met Seven Kings Must Die maakt Netflix wel een volledige langspeelfilm die de hitserie een mooie finale landing laat maken.

Want intussen bracht Cornwell maar liefst drie nieuwe boeken uit over de Angelsaksische mengelmoes van volkeren die in de vroege middeleeuwen naar het eiland trokken om raids uit te voeren, maar ook om zich te settelen.

Binnenkort weten we dus wie de begeerde kroon van de gesneuvelde King Edward en Engeland op zijn – al dan niet afgehakte – hoofd zal plaatsen. Seven Kings Must Die eindigt op 14 april op Netflix het verhaal van The Last Kingdom.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.