‘The Last Kingdom’ is dé Netflix serie voor fans van Game of Thrones

De lijst met nieuwe series die Netflix iedere maand het internet opgooit is enorm. Hierdoor staat er altijd wel een nieuwe serie voor je klaar, maar daarin schuilt ook een gevaar. Oudere series raken namelijk ondergesneeuwd door al dat nieuws. Zonde, want zo zie jij je nieuwe binge misschien wel over het hoofd. Met deze gedachte in het achterhoofd willen we jullie daarom kennis laten maken met The Last Kingdom.

Deze epos dat zich afspeelt in het 9de eeuwse Engeland staat al sinds eind 2016 op Netflix. De kans dat je deze serie toen gemist hebt omdat je te druk was met Vikings of Game of Thrones is daarom groot. Jammer, want The Last Kingdom is een BBC serie die het kijken absoluut waard is. Het rauwe avontuur is zeker niet perfect, maar het is toch één van de betere historische series op Netflix. Zeker als je een zwak hebt voor historische fictie gaat deze serie je niet teleurstellen.

De strijd om Groot-Britannië

In The Last Kingdom wordt Engeland geteisterd door de rovende en plunderende Vikingen uit Denemarken. In rap tempo veroveren ze koninkrijk na koninkrijk totdat alleen Wessex nog over is. Het is aan dit koninkrijk om als laatst staande tegenstand te bieden tegen de nietsontziende Vikingen. De serie volgt deze strijd door de ogen van Uhtred of Bebbanburg.

In de bloederige strijd tegen de Vikingen verliest hij zijn vader en wordt zelf meegenomen door het woeste volk uit Denemarken. Langzaam maar zeker begint hij hun gebruiken over te nemen en wordt hij opgenomen in de familie. Uhtred lijkt zijn plek te vinden bij het volk dat hem ooit ontvoerde, totdat zijn nieuwe familie aangevallen wordt. Hij wordt hierdoor gedwongen om te kiezen tussen twee kampen.

The Last Kingdom seizoen 2 en 3

Het eerste seizoen van The Last Kingdom is op dit moment te vinden op Netflix en bestaat uit acht afleveringen die ieder een uur duren. Mocht de serie je goed bevallen dan hebben we goed nieuws voor je. Het tweede seizoen is al uit en gaat ergens begin dit jaar ook op Netflix verschijnen. Ook een derde seizoen is al in de maak en moet ergens eind 2018 gaan verschijnen. The Last Kingdom biedt dus meer dan genoeg vermaak totdat het laatste seizoen van Game of Thrones verschijnt.

Reageer op artikel:
‘The Last Kingdom’ is dé Netflix serie voor fans van Game of Thrones
Sluiten