Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 27 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit prima Big Green Egg-alternatief duikt onder de 100 euro

Het is weer eens zover: Lidl stunt met een kamado-barbecue. Ditmaal een alternatief voor een Big Green Egg waarvoor je minder dan 100 euro betaalt.

De kamado-barbecue, waarop Big Green Egg zeker geen patent heeft, vindt zijn oorsprong in Japan. Een van de voordelen van deze hoogwaardige keramische constructie is dat warmte op een efficiënte manier wordt behouden, waardoor je de optimale controle hebt over temperatuur. Zo kun je op culinair niveau vlees bereiden in je tuin. Je kunt erin bakken, koken, roken en grillen.

Kamado-barbecue van Grillmeister

De beste barbecues binnen dit genre zijn van Big Green Egg, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar budgetketens als Action en Lidl komen steeds vaker met goede alternatieven. De kwaliteit van het keramiek en het overige materiaal is minder hoogwaardig, maar dat merk je vooral als je op culinair niveau grilt.

Lidl stunt met kamado-bbq onder 100 euro als Big Green Egg barbecue alternatief
(Afbeelding: Grillmeister)

De betreffende kamado-bbq bij Lidl heeft een grilloppervlak met een diameter van 26,5 centimeter. Iets groter dan een Big Green Egg Mini. Dat klinkt klein, maar groter heb je niet nodig voor een gezinsbarbercue.

Spotgoedkope bbq als Big Green Egg-alternatief bij Lidl

Voor de rest doet de kamado-bbq zijn ding en de reviews zijn overwegend positief. Bij Lidl koop je de barbecue nu voor 89 euro, inclusief onderstel. Ter vergelijking: de Big Green Egg Mini kost zonder onderstel 759 euro met onderstel 872 euro. Tien keer zo duur dus.

Lidl stunt met kamado-bbq onder 100 euro als Big Green Egg barbecue alternatief
(Afbeelding: Grillmeister)

Naast een barbecue is ook een mobiele airco met deze hitte geen overbodige luxe. Check deze airco’s met korting bij Bol, zodat je na het grillen in alle rust kunt afkoelen in je woonkamer.

Meer alternatieven voor het groene ei

Niet alleen Lidl verkoopt een alternatief voor de Big Green Egg; er is een complete markt rond de kamado bbq-ontstaan. Check deze betaalbare alternatieven, die qua kwaliteit tussen het groene ei en de budgetedities in zitten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.