Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 22 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO zet Star Wars op zijn kop met tweetal illegale sets

LEGO zet de wereld van Star Wars compleet op zijn kop met een tweetal opvallende nieuwe sets. Van een zwarte Millennium Falcon naar een Frankenstein-versie van de bekendste ruimteschepen uit de films.

Fans zijn het er over het algemeen vrij unaniem over eens dat de Star Wars-films gebukt gaan onder de overkoepelende canon. Games, comics, boeken, series; de tijdlijn omtrent de Skywalkers en co. wordt steeds voller. De nieuwste show, The Acolyte, lost dat op door een nieuw tijdperk aan te boren: The High Republic, honderd jaar voor The Phantom Menace. Eindelijk ruimte voor nieuwe verhalen.

LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy

Aankomende zomer pakt Lucasfilm het anders aan. Op 13 september komt LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy naar Disney+, een gloednieuwe animatieserie waarin het Star Wars-universum compleet op zijn kop wordt gezet. Darth Vader is de good guy, Jar Jar de grote schurk en Rey een Sith. Lekker de officiële canon negeren voor pure lol. Een soort tegenhanger van Marvel’s What If…?. Schijt aan wat officieel de regels van het Star Wars-universum zijn.

Daar haakt LEGO nu ook in fysieke vorm op in. Met de plastic steentjes kun je immers ook bouwen wat je maar wil. Die mindset en de nieuwe Star Wars-serie worden gevierd met een tweetal prettig gestoorde nieuwe sets: LEGO Star Wars 75393 TIE Fighter & X-Wing Mash-up en LEGO Star Wars 75389 The Dark Falcon. Beide sets worden vanaf 1 augustus geleverd, maar zijn op het moment van schrijven nog niet in de online LEGO Store te vinden.

LEGO Star Wars 75393 TIE Fighter & X-Wing Mash-up

Voor 109,99 euro kun je twee iconische ruimteschepen uit het Star Wars-universum bouwen. De ‘Mash-up’ uit de titel slaat op het feit dat je met deze opvallende set beide al decennia beroemde schepen kunt combineren: goed en kwaad komen samen in twee Frankenstein-builds.

De X-Wing krijgt de vleugels van de TIE Fighter, en vice versa. Puristen hoeven zich overigens geen zorgen te maken, want met de 1063 inbegrepen steentjes kun je beide ruimteschepen ook op de correcte wijze in elkaar zetten. Eind goed, al goed. Minifiguurtjes van Yesi Scala, Sig Greebling, Rebel Pilot, een TIE Pilot en een L3-G0-droid maken het pakketje af. Helaas zijn de vrijgegeven productfoto’s allesbehalve scherp, maar we hebben nog even tot de release te gaan.

LEGO Star Wars 75389 The Dark Falcon

Een set die je niet op de ‘correcte wijze’ kunt bouwen, is The Dark Falcon. Een compleet nieuwe versie van de Millennium Falcon, het iconische ruimteschip van Han Solo. In Rebuild the Galaxy is het schip zwart, is Darth Vader Jedi Vader geworden en is Luke Skywalker een random beach dude.

De resulterende LEGO-set matcht perfect met de huidige reguliere Millennium Falcon-set, maar dan met een nieuw kleurtje en minifiguurtje die nu al felbegeerde collector’s items zijn. Sterker nog: deze set is zo tof dat we ‘m eerder deze week al voor je uitlichten in een eigen artikel, waarin je er meer over kunt lezen.

Nu al trek in een toffe LEGO-set? Check dan ons lijstje met de nieuwste sets van deze maand, of bewonder de ode aan het Nederlands elftal die LEGO onlangs bracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.