Noah Korevaar
Noah Korevaar LEGO 29 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO lanceert betaalbare R2-D2 én Star Wars-set waarmee het begon

Ook R2-D2 begint 2024 met goede voornemens. Sterker nog, de LEGO-versie van de geliefde droid is al flink afgevallen.

Amazon heeft een gloednieuwe LEGO-versie van de Stat Wars-held online gezet, die de huidige Ultimate Collectors-versie gaat vervangen. De nieuwe R2-D2 is een stuk kleiner én goedkoper.

LEGO Star Wars 75379 R2-D2

De droid die je op dit moment nog in de LEGO Store kunt aanschaffen, kost 239,99 euro. Daar krijg je 2.314 steentjes voor, waarmee je een 31 centimeter hoge R2-D2 kunt bouwen. Een aanwinst voor je interieur, als je het ons vraagt; we hebben er zelf eentje in de woonkamer staan.

LEGO Star Wars r2 D2
Oud versus nieuw (Afbeelding: LEGO)

Maar ja, 239,99 euro is een bittere pil en de resulterende build, hoe tof dan ook, neemt wel aardig wat ruimte in. De oude R2-D2 gaat naar verwachting later dit jaar uit de handel, met een dus nu al aangekondigde kleinere set als opvolger.

Exclusief minifiguurtje en release

De nieuwe R2-D2 bestaat uit ‘slechts’ 1.050 steentjes en gaat 99,99 euro kosten. Dat scheelt meer dan de helft. Je krijgt er nog steeds een museumwaardig bordje en een minifiguurtje van R2-D2 bij. Sterker nog, er zit zelfs een exclusief minifiguur van Darth Malak uit Star Wars: Knights of the Old Republic bij. Daarmee troeft deze afgeslankte droid zijn voorganger af.

LEGO Star Wars r2 D2
(Afbeelding: LEGO)

Ondanks zijn kleinere formaat, ongeveer 25 centimeter in de hoogte, heeft de nieuwe R2-D2 wel grotendeels dezelfde features als de huidige versie. De antenne kan bijvoorbeeld uitschuiven en in zijn romp zitten wapens verborgen. LEGO Star Wars 75379 R2-D2 komt naar verwachting op 1 maart uit en gaat dus 99,99 euro kosten. Tegen die tijd krijgen we ook de officiële afmetingen te horen, zodra de nieuwe droid ook in de LEGO Store te vinden is.

LEGO Star Wars 75387 Boarding the Tantive IV

Nu we het toch over LEGO Star Wars hebben; Amazon heeft ook tijdelijk nog een tweede onaangekondigde set online gezet. LEGO Star Wars 75387 Boarding the Tantive IV steekt de iconische scène waarmee het allemaal begon in een plastic jasje.

LEGO Star Wars 75387 Boarding the Tantive IV
(Afbeelding: LEGO)

Darth Vader de Tantive IV binnen komt stormen, om te voorkomen dat de plannen voor de Death Star in de handen van de rebellen terechtkomen. Met 502 steentjes bouw je de gang, Darth Vader, een tweetal Troopers, Captain Antilles en als extraatje ArC Trooper Fives. De diorama is 22 centimter lang, komt op 1 maart uit en gaat 54,99 euro kosten. Ook hier geldt dat de gloednieuwe set nog niet in de LEGO Store te vinden is.

Nu al zin om je favoriete momenten uit de Star Wars-films na te bouwen? Check dan ook de diorama’s die vorig jaar gelanceerd werden. Wat ons betreft toffere designs dan het bovenstaande nieuwe model. Bouw ze!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.