Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 11 topfilms en series verdwijnen spoedig

In februari zijn op Netflix een hoop nieuwe films en series verschenen. Helaas bewandelen een aantal andere titels de omgekeerde route. En dat zijn helaas niet de minsten. Van de complete The Lord of the Rings trilogie tot de Marvel-series van Netflix.

Dat Netflix soms afscheid moeten nemen van series en films heeft te maken met rechten en licenties. De streamingdienst betaalt om bepaalde titels te mogen aanbieden. Wanneer deze afspraken aflopen worden ze vaak verlengd, maar dat is niet altijd het geval.

Deze films en series verdwijnen binnenkort van Netflix

Ook in de laatste week van februari en de gehele maand maart gaan er titels verdwijnen. Sommigen ga je waarschijnlijk niet missen, maar er zitten deze keer ook een aantal hele grote films en series tussen. Wij zetten de titels die het meest in het oog springen op een rijtje.

The Lord of the Rings 1, 2 en 3

Misschien wel de beste film trilogie ooit gemaakt gaat van Netflix verdwijnen. Dit heeft alles te maken met de komst van HBO Max. De nieuwe streamingdienst neemt de rechten over en dus zijn de drie The Lord of the Rings-films vanaf maart alleen nog maar daar te zien. Dus niet meer op Netflix, maar ook niet meer op Amazon Prime Video.

Het absurde budget van Lord of the Rings: The Rings of Power

De Marvel series van Netflix

Het gebeurt niet vaak dat Netflix Originals verdwijnen. Nu is dat echter toch het geval. Daredevil, The Punisher en Jessica Jones gaan verhuizen. Deze verhuizing hing al sinds de lancering van Disney+ in de lucht, maar nu gaat het dan echt gebeuren. Weer een reden minder om als Marvel-fan bij Netflix te blijven.

5 ondergewaardeerde Marvel-series die op Disney+ te zien zijn

Andere series die gaan verdwijnen

Daredevil, The Punisher en Jessica Jones zijn niet de enige series die gaan verdwijnen. Ook Luther (met Idris Elba), Pose, The People v O.J. Simpson en South Park zullen op korte termijn niet meer te zien zijn op Netflix. Hetzelfde geldt overigens ook voor de indrukwekkende oorlogsfilm 1917. Wanneer ze precies gaan verdwijnen zie je in onderstaand overzicht.

  • The People v O.J. Simpson – 28 februari
  • Pose – 28 februari
  • Daredevil – 28 februari
  • The Punisher – 28 februari
  • Jessica Jones – 28 februari
  • The Lord of the Rings trilogie – 10 maart
  • South Park – 27 maart
  • 1917 – 27 maart
  • Luther – 31 maart

Onverwachte Netflix aanraders

Er gaan dus een hoop goede films en series verdwijnen. Gelukkig blijft er nog genoeg moois over op Netflix. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze flops, die stiekem toch de moeite waard zijn?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.