Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 23 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

5 ondergewaardeerde Marvel-series die op Disney+ te zien zijn

Marvel bombardeert ons met geweldige films en series, maar niet elke titel krijgt de aandacht die het verdient. Een lijst met vijf ondergewaardeerde Marvel-series die zeker de moeite waard zijn.

Oké, Agents of S.H.I.E.L.D is bij de diehard fans natuurlijk bekend. Maar voor de nieuwe aanwas Marvel-liefhebbers is dit waarschijnlijk een titel die ze nog nooit hebben gezien. Toch maar eens proberen, net als de andere series in het rijtje.

Ondergewaardeerde Marvel-series op Disney+

Disney+ zet flink in op Marvel-series, zoals WandaVision, Loki, Hawkeye en The Falcon and the Winter Soldier. Ook staan er verschillende nieuwe titels in de wachtrij. Tot het zover is kun je alvast aan de slag met deze verrassende shows.

1. Agents of S.H.I.E.L.D

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D is een serie die vanaf 2013 zeven jaar heeft gedraaid. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Een serie met 7 seizoenen moet wel iets speciaals hebben, anders was de stekker er al lang uit getrokken. Het verhaal start vlak na de Battle of New York (Avengers 2012). De wereld is veranderd; het bestaan van superhelden en superboeven is niet langer een geheim.

2. What If…?

Deze Marvel-animatieserie is gebaseerd op de gelijknamige Comics-serie. What If…? is de eerste animatieserie van de MCU-studio. De serie laat zien wat er zou gebeuren als doorslaggevende gebeurtenissen in de tijdlijn anders zouden verlopen dan in de Marvel-films. Die serie maakt gebruikt van een cel-shaded animatiestijl; een techniek die wordt toegepast om beelden handgetekend te laten lijken.

3. Legion

Legion verhaalt over de gelijknamige antiheld: de mutant-zoon van uitvinder Charles Xavier en Gabrielle Haller. Hij lijdt aan een dissociatieve identiteitsstoornis, waardoor hij meerdere persoonlijkheden heeft.

4. Agent Carter

Deze Marvel-serie draait rond het Marvel Comics-personage Peggy Carter (liefje van Captain America) en maakt net als Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D deel uit van het MCU. Het verhaal vindt plaats na de gebeurtenissen van Captain America: The First Avenger. In 1946 wordt Peggy in het geheim gerekruteerd door Howard Stark om zijn naam te zuiveren met de hulp van zijn butler, Edwin Jarvis.

5. The Gifted

Deze geweldige Marvel-serie is eigenlijk X-men, maar dan in een nieuw jasje gestoken. In een wereld waar gemuteerde mensen met angst en wantrouw worden bekeken, probeert een instituut (klinkt bekend) een manier te vinden om op een vreedzame manier samen te leven met mensen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.