Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 23 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit verdiende Kim Kardashian per seconde in 2021

Je kunt van Kim Kardashian zeggen wat ze wil, ze heeft zichzelf door de jaren heen ontwikkeld als een zeer gewiekste zakenvrouw. Sinds 2021 mag ze zichzelf, op basis van Forbes-cijfers, officieel miljardair noemen. Maar wat verdiende ze dat jaar? We rekenen het uit tot op de seconde.

Alvast even een tipje van de sluier: ze verdiende in 2021 meer dan Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Tim Cook bij elkaar. Al zijn hun jaarinkomsten iets anders berekend.

Haar vermogen

Het vermogen van Kim Kardashian is vooral de afgelopen jaren geëxplodeerd, sinds de oprichting van verscheidene modemerken, waaronder shapewearmerk Skims. Forbes schat haar vermogen in 2021 inmiddels op 1,2 miljard dollar (1 miljard euro), terwijl dat een jaar eerder nog 780 miljoen (691 miljoen euro) was. Uitgaande van deze cijfers komen we op de onderstaande berekening. Het kan een paar cent meer of minder zijn, feit is dat het secondeloon van de zakenvrouw en socialite tamelijk extreem is.

Dit verdiende Kim Kardashian in 2021 per seconde

  • In een jaar tijd verdiende Kim Kardashian maar liefst 309 miljoen euro
  • Dat leverde haar in 2021 mooi ‘maandsalaris’ van 25,75 miljoen euro op
  • Per dag verdiende ze nog steeds een indrukwekkende 846.575 euro
  • Omgerekend is dat 35.273 euro per uur
  • Per uur verdiende de oudste Kardashian-Jenner zus 587 euro.
  • Per seconde kwam Kim Kardashian in 2021 omgerekend uit op 9,79 euro

“Niet slecht voor een meisje zonder talent”, tweette ze in 2017, toen ze op de cover van zakenblad Forbes stond nadat mensen haar jarenlang hadden bekritiseerd. Tegenwoordig wordt ze tegenwoordig gelukkig alom serieus genomen als zakenvrouw.

Kylie Jenner

Kim Kardashian is overigens niet de enige miljardair in de familie. Ook Kylie Jenner bereikte die mijlpaal, en dan ook nog eens op veel jongere leeftijd. Lees in dit artikel hoe ze dat heeft voor elkaar gebokst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.