Robert Kroes
Robert Kroes Geld & Carrière 20 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

De koersverwachting #3: beleggen in week 12 (vanaf 22 maart)

Omdat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in beleggen helpt Manners jou met onze nieuwe rubriek “De koersverwachting” om inzicht te krijgen in de te verwachten marktontwikkelingen van diverse beleggingen voor de komende week. Natuurlijk bekijken we ook of onze koersverwachting voor de afgelopen week uitgekomen is.

Uiteraard kun je onze koersverwachting voor de afgelopen week hier teruglezen. Wij blikken vooruit naar de komende financiële week voor verschillende beleggingen. Daarnaast bekijken we in hoeverre onze voorspellingen voor afgelopen week klopten.

Koersverwachting AEX aandelen week 12

Voor de AEX-aandelen verwachtten we vorige week een gematigd positieve week. Deze verwachting kwam uit. De meeste aandelen boekten een positief resultaat. Ook de AEX-index presteerde met een resultaat van + 0,63% gematigd positief.

Voor de komende week zien we dat de technische analyses voor het grootste deel neutraal zijn. De trend-analyses zijn positiever, want daar zien we veel sterke koopsignalen.

AEX-aandelen met voorzien negatief rendement

Op basis van de trendsignalen krijgen de volgende aandelen sterke verkoopsignalen:

 • Amsterdam commodities, die ook op basis van de trendanalyses een verkoopsignaal krijgt.
 • Prosus. Van dit nieuwe fonds zijn nog geen trendanalyses beschikbaar, maar de verwachtingen zijn long, dus dit verkoopsignaal interpreteren we terughoudend.
 • Bever holding, deze krijgt op basis van de trendsignalen juist een koopadvies.
 • Corbion, dit fonds krijgt ook een verkoopsignaal op basis van de technische factoren.
 • Galapagos, dat op basis van de technische analyses neutraal scoort en
 • Stern Groep, dat eveneens neutraal scoort op basis van de technische analyses.

AEX-aandelen met te verwachten positieve prijzen

Natuurlijk zijn er ook aandelen die op basis van technische analyses en trendanalyses in week 12 een koopsignaal laten zien. Dit zijn de volgende:

 • Porceleyne Fles;
 • Rood;
 • SIFG;
 • Grandvision;
 • BESI;
 • CTAC;
 • AXS;
 • NSE;
 • ICT;
 • NEWAY;
 • URW;
 • SLIGR;
 • SBMO;
 • HEIO

Conclusie AEX aandelen week 12

Op basis van bovenstaande gegevens voorzien we een gematigd positieve week waar zeker ruimte is voor mooie rendementen.

Koersverwachting Index-opties week 12

We voorzagen vorige week een neutrale markt. De markt presteerde iets onder verwachting. Alle indexen verloren ongeveer 1 % met uitzondering van de IBV1!. In tegenstelling tot het verkoopadvies steeg deze juist met 1,68%.

Voor de komende week zien we alleen neutraal tot positieve signalen, dus we concluderen dat er een positieve week wacht.

Koersverwachting staatsobligaties week 12

Vorige week voorzagen wij koopadviezen voor de Nederlandse staatsobligaties met looptijd van 1 en 2 jaar. Dit klopte, de prijzen daalden licht met respectievelijk 0,0$ en 0,05%.

Voor de overige obligaties voorzagen we een verkoopadvies en ook dat kopte grotendeels. Alleen de obligaties met looptijd van 5 en 7 jaar boden een rendement van respectievelijk 0,07% en 0,05%.

Voor de komende week voorzien we op basis van de technische analyses een neutrale markt. De trendanalyses prolongeren de verkoopadviezen voor langlopende obligaties en de koopsignalen voor de staatsobligaties met looptijd van 1 en 2 jaar.

Koersverwachting goud en olie week 12

Voor de goudmarkt voorzagen we vorige week een gematigd positieve week en dat klopt. De prijzen stegen met zo’n 1 tot 1,5%. Voor de komende week voorzien we op basis van de technische analyses vooral neutrale signalen. De trendsignalen geven een verkoopadvies. We voorzien dus een gematigde markt waarbij prijsdalingen voor goud te verwachten zijn.

De oliemarkt stelde teleur. De gasprijzen daalden zoals verwacht, maar de gematigd positieve verwachting voor olie bleek onterecht. De markt noteerde fikse koerscorrecties tot 6,36%.

Voor de komende week zien we op basis van de technische analyses een neutrale tot verlieslatende week en geven de trend-analyses een gemixt beeld. We verwachten dan ook een voornamelijk negatieve week.

Koersverwachting (crypto)munten week 12

Tot slot van onze koersverwachting bekijken we de reguliere valuta en cryptovaluta

Koersverwachting FOREX week 12

We zagen vorige week neutrale signalen voor de valutamarkt en dat bleek grotendeels te kloppen. De uitzondering die de regel bevestigt was de pairing Turkse Lira/US Dollar, die een resultaat van + 5,22% noteerde.

Op basis van de analyses kregen de Euro/Dollar pairing en Dollar/Canadese Dollar pairing beide een verkoopadvies en ook dat klopte, want beide pairings boekten beide negatieve resultaten.

Voor de komende week zien we op basis van de technische analyses vooral verkoopsignalen. De trendsignalen bieden ook uitzicht op een gematigd negatieve markt.

Koersverwachting cryptomunten week 12

We voorzagen vorige week een positieve week voor de prijs van cryptovaluta en die verwachting kwam uit. Een uitgebreide terugblik en een nieuwe crypto koersverwachting voor week 12 vind je uiteraard op WANT.nl.

Als je benieuwd bent hoe je verstandig kunt beleggen attenderen we je graag op deze 5 tips.

In het kader van het weekend laten we je graag kennismaken met de nieuwste ‘beleggingsexperts’ op Reddit.

Meer weten over investeren?

De bijdragen ‘koersverwachting’ en ‘achter de koersverwachting’ komen tot stand in samenwerking met onze onafhankelijke partner koersverwachting.com. Zij bieden elke dag het laatste nieuws over koersverwachtingen en investeringen. In onze rubriek ‘money & career‘ zie je al onze artikelen over geldzaken en werk. Tot slot vind je op WANT.nl dagelijks de laatste updates over Bitcoin en andere cryptocurrency.

Alle koersverwachtingen komen tot stand op basis van data van: Tradeincrypto.com, WANT.nl, Koersverwachting.com en Tradingview.com

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.