Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Reddit-beleggers adopteren Gorilla’s en verlaten Tesla voor Volkswagen

Beleggers op Reddit zorgen voor heel wat onrust op de beurs. Eerst was er het hele verhaal rond GameStop en nu richten ze hun pijlen op Tesla en Volkswagen. Daar wordt leuk aan verdiend, maar de winst verdwijnt niet alleen in hun eigen zakken. Een deel gaat naar het Dian Fossey Gorillafonds.

Nadat een lid van de Reditt-groep WallStreetBets een babygorilla adopteerde van het fonds, zijn er duizenden nieuwe adopties gedaan en is er meer dan 333.000 dollar aan donaties ontvangen, zo meldt CNN.

Reddit-beleggers investeren in gorillas en EV’s

Het doel werd niet willekeurig gekozen, de leden van de Reddit-groep noemen zichzelf vaak apen. Met de donaties willen de leden laten zien dat ze hun winst ook in goede zaken stoppen. Nu zijn deze beleggers al de Robin Hoods van 2021, maar de groep investeert ook nog in groene mobiliteit.

Naast geld in een goed doel steken, vinden de beleggers aandelen in het Volkswagen concern een goed idee. Een maand geleden kosten een VW-aandeel nog 170 euro, gisteren steeg het tot 353 euro.

Volkswagen teast Tesla Roadster-concurrent en jij kunt stemmen

De individuele Amerikaanse (Reddit-)beleggers vonden het plan van Volkswagen AG, om tegen 2030 zes batterijcel-fabrieken in Europa te bouwen een goed idee. Op Reddit werd Volkswagen zelfs getipt als ‘het nieuwe Tesla’, laat een beurshandelaar aan persbureau Reuters weten. Met als gevolg de sterkste koersstijging sinds 2008.

Koersstijging Volkswagen slecht nieuws voor Tesla

Volkswagen verkocht vorig jaar al 231.000 elektrische auto’s en wil dit jaar een half miljoen EV’s verkopen. Tesla verkocht afgelopen jaar al meer dan 500.000 elektrische auto’s en wil dit jaar zelf de miljoen aantikken. Toch hebben Reddit-investeerders meer vertrouwen in Volkswagen. Waar de koers van Volkswagen stijgt, daalt de aandeelwaarde van Tesla flink. Januari was een aandeel tesla nog zo’n 850 dollar waard, nu heb je al een aandeel voor 200 dollar minder.

Peugeot zet met stoere nieuwe 308 stap in de groene richting

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.