Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix werkt (nu al) aan film over GameStop en shortsellers

Netflix zit tegenwoordig wel heel dicht op de actualiteit. De streamingdienst werkt nu al aan een film over GameStop, het bedrijf dat de financiële wereld afgelopen tijd op zijn kop zette.

Wekenlang was de financiële wereld gefocust op de beursgenoteerde gamewinkel Gamestop, wiens aandelen ineens de meest verhandelde op Wall Street waren. In korte tijd steeg de koers met 1.700 procent. Veel kleinere beleggers zetten als reactie daarop zogeheten shortsellers een hak door de prijs in rap tempo op te drijven, terwijl de shortsellers juist speculeerden op een koersdaling van het aandeel GameStop. Maar doordat de prijs juist steeg, verloren ze miljarden. Lees in dit artikel hoe deze middelvinger naar de Wall Street-miljardairs tot stand kwam en in elkaar steekt.

Netflix maakt film over GameStop en shortsellers

Kleine beleggers sloten een pact via social media als Reddit. Het ging hen meer om de vieze spelletjes van shortsellers op de beurs aan te pakken dan om het geld. Dit klinkt als de Wolf of Wall Street, maar dan net iets anders. Het is in ieder geval een verhaal dat vraagt om een film en Netflix is direct in dat gat gesprongen.

Ook al is de prijs nu alweer aanzienlijk gedaald, dit is tot nu toe hét financiële verhaal van het jaar en niet veel ontwikkelingen zullen dit overtreffen. Het idee dat underdog-beleggers de miljardairs en shortsellers verslaan met hun eigen spelletje, staat natuurlijk centraal in de Netflix-film over GameStop.

Mark Boal en Noah Centineo

Volgens Deadline is Mark Boal door Netflix aangetrokken als scenarioschrijver. Hij maakte onder meer de film The Hurt Locker, waarmee hij twee Oscars won.

Noah Centineo is volgens Deadline gecast voor de hoofdrol van de film over GameStop en shortsellers. Hem ken je wellicht van de Netflix Original To All the Boys I’ve Loved Before. Ook speelt hij in Black Adam, met Dwayne Johnson in de hoofdrol. Deze marvel-film moet nog uitkomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.