Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 22 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Jon Hamm met iconische Star Wars-rol in Return of the Jedi-anthologie

Jon Hamm heeft het druk de laatste tijd. De steracteur van Mad Men verleent wederom zijn stem aan het populaire Star Wars-personage Boba Fett. Ditmaal in de nieuwe anthologie van Return of the Jedi.

Op het vijfde seizoen van Fargo – waarin Jon Hamm de hoofdrol zal vertolken –  kunnen we haast niet wachten. En nu komen er nog veertig nieuwe Star Wars-kortverhalen bij ook.

Jon Hamm als Boba Fett in Star Wars: Return of the Jedi

Ter ere van de 40ste verjaardag van Return of the Jedi krijgen we binnenkort een anthologie van verhalen voor de kiezen die andere personages en perspectieven belichten dan tijdens de film. From a Certain Point of View is overigens een wederkerende boekenserie. Ook voor de 40ste verjaardag van A New Hope en The Empire Strikes Back werden er bundels kortverhalen en later audioboeken uitgebracht.

star wars, return of the jedi, boba fett, jon hamm
(Afbeelding: Penguin Random House)

In beide audioboeken werd Boba Fett ijzersterk ingesproken door Jon Hamm. Aan USA Today bevestigde een schrijfster van een kortverhaal in de nieuwe anthologie dat de Mad Men-acteur voor een derde keer terugkeert als de stem van het beminde Star Wars-personage.

Eervolle job voor Star Wars-schrijfster
“Boba Fett heeft bagage – wie heeft die niet in het Star Wars-universum – en de manier waarop hij zich daar omheen vormt was erg leuk om te ontdekken terwijl ik hem schreef. Ik vond het ook geweldig om zijn jetpack te gebruiken”, aldus schrijfster Tara Sim aan de Amerikaanse krant. “Dat een acteur van het kaliber van Jon Hamm de woorden leest die ik heb geschreven en mijn versie van Boba Fett tot leven brengt, is surrealistisch, maar ook een hele eer”, klonk het verder.

Return of the Jedi: From a Certain Point of View verschijnt op 29 augustus en bevat in totaal 40 kortverhalen die het plot uit de gelijknamige film verdiepen. In Nederland kun je de Star Wars-anthologie al vooruitbestellen op Bol.com voor 32,68 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.