Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 18 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Fargo 5 met Mad Men-ster in eerste beelden al beter dan seizoen 4

De meesterlijke misdaadreeks keert in november eindelijk terug naar het kleine scherm. En de eerste beelden en details over het vijfde seizoen van Fargo zijn alvast om duimen en vingers bij af te likken. Of wat dacht je van Mad Men-ster Jon Hamm in de hoofdrol?

Toegegeven, het vierde seizoen van Fargo kende een kleine dip in kwaliteit in vergelijking met de eerste drie. Maar de kruimels aan informatie over seizoen 5 – meer dan vermoedelijk het laatste – hebben we al met huid en haar verslonden.

Fargo seizoen 5 met Mad Men-ster Jon Hamm

Met zo’n topcast kan het moeilijk anders. Naast Jon Hamm (Don Draper in Mad Men) zijn er ook hoofdrollen weggelegd voor Juno Temple (Keeley in Ted Lasso) en Joe Keery (Steve in Stranger Things).

Het verhaal draait rond Dorothy ‘Dot’ Lyon (Juno Temple). Deze schijnbaar typische ‘Midwestern’ huisvrouw komt door een reeks onverwachte gebeurtenissen in aanvaring met de politie én haar mysterieuze verleden. Wanneer haar diepste geheimen dreigen ontrafeld te worden, schakelt haar goedaardige echtgenoot de hulp van zijn rijke moeder in; CEO van het grootste incassobedrijf van het land. Maar de ingenieuze ‘Dot’ heeft de hulp van deze Queen of Debt helemaal niet nodig.

Fargo, jon hamm, mad men, seizoen 5, juno temple
Juno Temple als Dot in Fargo seizoen 5 (Afbeelding: FX)
Dave Foley als Danish Graves in fargo 5
Dave Foley als Danish Graves (Afbeelding: FX)
Richa Moorjani als Indira Olmstead in fargo 5
Richa Moorjani als Indira Olmstead (Afbeelding: FX)

Aan de andere kant van het verhaal in Fargo 5 zit Sheriff Roy Tillman (Mad Men-icoon Jon Hamm) haar al eeuwenlang op de hielen. De levende legende is tevens rancher, priester en rechtsgeleerde en denkt boven de wet te staan. Toch heeft hij hulp nodig in de klopjacht. Zoon en politieagent Gator (Joe Keery) hoopt wel in de voetsporen van zijn vader te treden maar blijkt een hopeloos geval.

Jon Hamm, fargo, seizoen 5, mad men
Joe Keery als Gator in Fargo seizoen 5 (Afbeelding: FX)

De Sheriff besluit daarop aan de arm te trekken van Ole Munch (gespeeld door Sam Spruell), een schimmige zwerver van duistere afkomst. Kortom: een allegaartje aan heerlijke personages dat teruggrijpt naar de succesformule van de eerste seizoenen.

Fargo, jon hamm, mad men, seizoen 5, juno temple
Sam Spruell als Ole Munch in Fargo seizoen 5 (Afbeelding: FX)

Nog een een onmisbaar personage dat een comeback maakt in Fargo seizoen 5? De met sneeuw bedekte vlaktes van Minnesota en North Dakota.

Première in Nederland op Amazon Prime Video

Op de eerste trailer is het nog even wachten. De eerste aflevering verschijnt in ieder geval op 21 november op Hulu, onderdeel van Disney. In Nederland verschenen de eerste drie seizoenen van Fargo op Netflix, het vierde op Videoland. De tien afleveringen van seizoen 5 worden in Nederland nu uitgezonden op Amazon Prime Video.

Jennifer Jason Leigh as Lorraine Lyon fargo 5
Jennifer Jason Leigh als Lorraine Lyon (Afbeelding: FX)
David Rysdahl als Wayne Lyon in Fargo 5
David Rysdahl als Wayne Lyon (Afbeelding: FX)
john hamm mad men fargo 5 amazon prime video eerste beelden
Jon Hamm als Roy Tillman (Afbeelding: FX)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.