Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Johnny Depp deelt eerste beelden van oorlogsfilm met Al Pacino

Johnny Depp en Al Pacino hebben de eerste beelden gedeeld van hun opvallende samenwerking: Modi, een biopic die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog afspeelt. Een oorlogsfilm met deze twee grootheden, daar kijken we nu al watertandend naar uti.

Johnny Depp maakte vorig jaar zijn comeback op het witte doek na jaren aan controverse, rechtszaken en duizenden artikelen in tabloids. Niet in een grote Hollywood-film, maar in een Franse productie over Lodewijk XV. Gespeeld door Depp zelf, uiteraard.

Johnny Depp kruipt achter de camera

Helaas scoorde die film niet al te best, met zelfs rotte tomaten als resultaat. Hopelijk gaat de 60-jarige acteur zich revancheren met Modi, een nieuwe biopic waarvoor hij zelf de touwtjes in handen neemt.

De Pirates-acteur staat namelijk achter de camera als regisseur. Een rol die overigens niet nieuw is voor Johnny Depp; in de jaren negentig maakte hij zijn regiedebuut met The Brave, een film met Marlon Brando in de hoofdrol. Terug naar het heden. Opnieuw werkt Johnny Depp als regisseur, namelijk samen met één van de grootste namen die Hollywood rijk is: Al Pacino.

Biografische oorlogsfilm met oorlog op achtergrond

Al Pacino is niet alleen aan boord als producent van Modi, maar speelt ook een bijrol als de Franse kunstverzamelaar Maurice Gangnat. De biografische oorlogsfilm gaat over het leven van de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani, die je wellicht kent van zijn Portret van Maude Abrantes.

Al Pacino en Johnny Depp die samenwerken is natuurlijk al topnieuws an sich, maar het blijft niet bij namen op papier. Depp heeft namelijk de eerste beelden gedeeld van de productie.

Volgens de offici√ęle synopsis volgt Modi ‚Äúhet leven van de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in een wervelwind van 48 uur, waarin een chaotische reeks gebeurtenissen wordt vastgelegd in de straten en bars van het door oorlog verscheurde Parijs tijdens de Eerste Wereldoorlog.‚ÄĚ Johnny Depp en Al Pacino pakken het dus anders aan dan menig¬†biopic, door een iconische kunstenaar te vangen in zo‚Äôn kort tijdsbestek.

‚ÄúOp de vlucht voor de politie wordt Modi‚Äôs wens om zijn carri√®re te be√ęindigen en de stad te verlaten afgewezen door mede-Bohemiens. De chaos bereikt een hoogtepunt wanneer hij geconfronteerd wordt met een verzamelaar die zijn leven kan veranderen,‚ÄĚ aldus de offici√ęle synopsis van de oorlogsfilm Modi.

Dank, Al Pacino!

Een groot deel van de opnames is afgelopen jaar al afgerond in Boedapest. De scènes met Al Pacino werden deze maand opgenomen in Los Angeles, met een aantal van de op Instagram gedeelde behind the scenes-beelden als resultaat.

Voor Johnny Depp is het duidelijk de √©chte¬†comeback op het grote podium waar fans al jaren over speculeren. ‚ÄúDeze filmreis maken als regisseur van Modi is een ongelooflijk bevredigende en transformerende ervaring geweest. Ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken aan de hele cast, crew en producenten voor hun niet aflatende inzet en creativiteit.‚ÄĚ

Dat hebben we blijkbaar te danken aan Pacino, die Depp een kans gaf toen een groot deel van de filmwereld hem uitspuugde: ‚ÄúAan Al, die me vroeg deze film te maken ‚Äď hoe kon ik Pacino weigeren? Een oprechte dankbetuiging voor het genereus bijdragen van zijn talent en toewijding aan dit project.‚ÄĚ

Nog geen releasedatum voor Modi

Helaas is er ook slecht nieuws, althans, het is maar net hoe je het bekijkt. Er is namelijk nog geen releasedatum voor Modi bekendgemaakt, dus voorlopig laat de opvallende samenwerking tussen twee Hollywood-legendes nog even op zich wachten. De Franse comeback van Johnny Depp had aanvankelijk moeite om een distributeur te vinden, dus laten we hopen dat Modi een snellere weg naar het witte doek weet te vinden.

Gelukkig is er ondertussen genoeg ijzersterk kijkvoer om tot je te nemen. Check bijvoorbeeld de modieuze nieuwe oorlogsserie van een Sopranos-veteraan! Of de ijzersterke oorlogsfilm op Netflix met een Nederlands tintje.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.