Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Lionsgate geeft John Wick 5 groen licht (en bevestigt slecht nieuws)

Gisteren schreven we nog over een veelbelovende film waar de makers van John Wick aan werken. Nu blijkt dat fans van de Keanu Reeves-franchise nog meer moois hebben om naar uit te kijken.

Filmstudio Lionsgate heeft namelijk officieel bevestigd dat John Wick 5 er aan komt. Ja, dat lees je goed: de studio wacht niet het onvermijdelijke succes van John Wick 4 af, maar heeft direct ook al het groene licht gegeven voor een vijfde deel.

John Wick 4 en 5

Sterker nog, deel vier en vijf zullen direct na elkaar gefilmd worden. Net zoals bij bijvoorbeeld de Hobbit-trilogie en de Avatar-sequels het geval is. Zo kan er in een compacter tijdsbestek en met dezelfde crew gewerkt worden.

Lionsgate CEO John Feltheimer bracht het nieuws tijdens een call met aandeelhouders: “We zijn ook druk bezig met het voorbereiden van scripts voor de volgende twee delen van onze John Wick-actiefranchise, waarbij John Wick 4 gepland staat voor het weekend van Memorial Day in de bioscoop 2022.” Memorial Day valt dat jaar op 30 mei.

“We hopen John Wick 4 en 5 direct achter elkaar op te nemen wanneer Keanu begin volgend jaar beschikbaar komt,” aldus de Lionsgate CEO, via Deadline. De acteur is de afgelopen jaren populairder dan ooit, dus een gaatje in zijn agenda vinden zal pittig worden. Niet voor niks plant men beide delen achter elkaar.

Opgeschoven

Helaas hebben we daarmee ook direct slecht nieuws te pakken: John Wick 4 is opgeschoven naar 2022. Op dit moment is Keanu Reeves bezig met The Matrix 4, waardoor het maar de vraag was of beide projecten op tijd voor een release in 2021 gefilmd konden worden. John Wick 4 stond aanvankelijk op de planning voor 27 mei 2021, maar is door de pandemie en agendaconflicten opgeschoven naar 2022.

Regisseur Chad Stahelski hintte al naar het probleem in een interview met Collider: “Hoe graag we ook John Wick willen uitbreiden – laten we het maar een ‘franchise’ noemen, denk ik – kan ik je geen releasedatum voor de volgende geven, zeker nu met de pandemie. Ik bedoel, Matrix was slechts vier weken van start gegaan toen dit allemaal gebeurde.”

“Dus Keanu moet zijn werk voor  The Matrix afmaken, wat een pittige klus is en waarvan ik denk dat het waarschijnlijk tot het einde van het jaar zal duren. Dan moeten we nog in prep-modus gaan en dan pas beginnen we,” aldus de regisseur.

Meer uitgestelde films

John Wick 4 is niet de enige film die Lionsgate uit heeft moeten stellen. De Saw-spinoff Spiral stond op de planning voor deze maand, maar is opgeschoven naar 21 mei 2021. Ook The Hitman’s Wife’s Bodyguard is verplaatst, een compleet jaar zelfs: van augustus dit jaar naar 20 augustus 2021.

Lees ook met welk veelbelovende project het team achter John Wick zich op dit moment bezig houdt: The Man from Nowhere.

DeadlineCollider

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.