Redactie
Redactie Gezondheid 6 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

5 simpele tips om meer te bewegen in het dagelijks leven

Soms is het lastig om voldoende beweging te krijgen, vooral met een kantoorbaan of nu je misschien al maanden thuis werkt. Met een paar simpele tips van Bas van Beest, healthy lifestyle coach en ondernemer achter Slim living, beweeg jij binnen no time meer per dag.

Het is namelijk erg belangrijk om iedere dag voldoende beweging te krijgen. Niet alleen als je een doel hebt zoals afvallen, maar ook om gewoon gezond te blijven. Voorkom dus dat je vastroest in je bureaustoel. Deze tips gaan je daar zeker bij helpen.

5 tips die je helpen om meer te bewegen

1. Ga lopend naar je werk, school of de winkel

Probeer wat minder de auto te pakken en ga lopen of pak de fiets. Dit zorgt niet alleen voor meer beweging, maar de buitenlucht bevordert ook je mentale gezondheid. Zo start je de dag fris met wat extra beweging.

2. Ga je toch met de auto? Parkeer die dan iets verder weg

Sta jij het liefst zo dicht mogelijk bij je bestemming geparkeerd? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Door iets verder weg te parkeren zorg je voor extra beweging op de heen- en terugweg.

3. Spreek af voor een coffee to go

Het is natuurlijk super gezellig om met een vriend of vriendin even een koffietje te drinken, maar het is net zo gezellig om deze mee te nemen en op te drinken tijdens een wandeling door het park. Zo ben je op een gezellige manier in beweging, zonder dat je het door hebt!

4. Gedraag je als een roker, zonder te roken

Rokers gaan op een dag (vaak) meerdere keren naar buiten om even een sigaretje te roken. Zo krijgen zij onbewust meer beweging dan niet-rokers. Ga de volgende keer als jouw collega’s roken even de benen strekken en een blokje om. Ook kan jezelf voornemen één keer per uur even op te staan en een rondje door het kantoor/de winkel te lopen.

5. Zet spullen die je op een dag vaak nodig hebt verder weg

Leg die agenda, dat notitieboekje of iets anders dat je vaak gebruikt een paar meter verderop. Zo moet je telkens opstaan om het te pakken en dit zorgt voor meer beweging. Super simpel, maar alle beweging telt.

Afvallen?

Zijn deze tips om meer te bewegen niet voldoende om je doelen te halen en zoek je effectieve tips die je helpen bij het afvallen? Lees dan hier wat je wel en niet moet doen om van je buikje af te komen.

Meer tips over beweging en voeding? Personal training studio Slim Living biedt gezonde recepten, workouts en tips & tricks aan, te volgen op hun Instagram. Daarnaast kun je ook voor persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat bij Slim Living terecht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.