Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 aug 2020

Team achter John Wick komt met remake van thriller met perfecte score

De Zuid-Koreaanse filmindustrie staat bekend om zijn uitstekende thrillers. Men weet daar op inventieve wijze te verrassen met strakke cinematografie, genadeloos harde vechtscènes en verhalen die je continu op het verkeerde spoor zetten. Waar, gechargeerd, Hollywood de laatste jaren vooral op de automatische piloot voorspelbare actie-thrillers aflevert.

Fans van brute actiefilms komen daardoor al snel bij Zuid-Koreaanse films uit, maar een wereldwijde doorbraak is helaas niet aan de orde. Daar lijkt nu echter langzaam verandering in te komen. Dat komt vooral door Parasite, de Zuid-Koreaanse film die afgelopen jaar tegen alle verwachtingen in de Oscar voor Best Picture scoorde.

Zuid-Korea en remakes

HBO heeft de regisseur van die film ingeschakeld voor een miniserie. Ook krijgen steeds meer Koreaanse films een wereldwijde bioscooprelease en koopt vooral Netflix steeds meer Koreaanse producties in.

Helaas, hoe je het ook wendt of keert, blijft ondertiteling voor een groot deel van het mainstream bioscooppubliek een drempel. Vooral Amerikanen staan er bekend om dat ze alles links laten liggen dat niet Engels gesproken is. Het alternatief? Remakes.

Tegenvallers

Daar is Hollywood maar al te ervaren mee. Je pakt een geprezen Zuid-Koreaanse thriller, je zet er een Amerikaans team op en je hebt een degelijke Engelstalige film. Toch? Helaas is het tegendeel vaak de realiteit. Neem bijvoorbeeld het fantastische Oldboy uit 2003, van Park Chan-wook. Een fantastische revanche-thriller met een 8.4 op IMDb die vandaag de dag nog steeds als een huis staat.

De remake van Spike Lee uit 2013 met Josh Brolin? Een magere 5.7 en vernietigende recensies. Opeens was het originele en fantastisch uitgewerkte plot gereduceerd tot een in een cliché Hollywood-malletje gegoten thriller die je meteen weer vergeten bent.

The Man from Nowhere

Binnenkort krijgt men weer een kans, met de strakke Zuid-Koreaanse actie-thriller The Man from Nowhere. Een film uit 2010 met een score van 100 procent op Rotten Tomatoes. We raden je aan om absoluut het origineel te checken, want fans van een degelijke actiefilm gaan niet teleurgesteld worden.

Als je liever een Engelstalige film checkt, dan kom je ook aan je trekken. Chad Stahelski en Derek Kolstad gaan namelijk een Amerikaanse remake schrijven en produceren voor productiehuis New Line. Dat is het duo dat tevens John Wick afleverde. Als iemand weet hoe je een keiharde actiefilm af moet leveren, dan zijn zij het wel.

Al sinds 2012 doen er geruchten de ronde rondom een remake. Toen werd Shawn Christensen (Abduction) ingeschakeld om een script te schrijven, maar toen bleef het project in development hell steken. New Line pakte de rechten op 2016 op, maar ook toen bleef het lang stil. Tot nu dus.

John Wick

Het lijkt in ieder geval een match made in heaven. Het originele Man from Nowhere doet bij vlagen enorm denken aan John Wick, met een vleugje Léon: The Professional. Een mysterieuze en dodelijke man is totaal gefixeerd op zijn jacht op revanche, wanneer zijn enige vriend, een klein meisje, wordt gekidnapt. De rest gaan we niet spoilen, maar je kunt op fantastisch gechoreografeerde actie rekenen.

De kans dat Chad Stahelski en Derek Kolstad dicht bij het originele blijven, is groot. Het had immers al zo een John Wick-spinoff kunnen zijn, in meerdere opzichten. Ze gaan de Amerikaanse remake produceren met hun eigen 87Eleven Entertainment stunt-team, dus je kunt er al vanuit gaan dat de vechtscènes dik in orde waanzin.

We blijven zeggen: check het origineel, maar als er een voorbeeld is van een remake waar de match perfect lijkt te zijn, dan is dit het wel. Hopelijk horen we snel meer! Voor nu blijft het helaas bij het nieuws dat Stahelski en Kolstad ermee bezig zijn. Check in de tussentijd de onderstaande trailer van het origineel:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Team achter John Wick komt met remake van thriller met perfecte score
Sluiten