Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Keanu Reeves is terug in keiharde eerste trailer John Wick 4

Na bijna vier jaar wachten is het volgend jaar tijd voor John Wick 4. De makers hebben niet alleen de cast en een releasedatum voor je, maar ook een brute eerste trailer.

Vol oude bekenden en verrassende nieuwe gezichten.

John Wick: Cliffhanger XL

John Wick: Chapter 3 – Parabellum eindigde op een spectaculair moment. De toekomstpotentie spatte er vanaf. Een kleine geheugenopfrisser: nadat Wick werd verraden door Winston, viel hij van het dak. Gelukkig overleefde onze filmheld de val, en werd hij in het diepste geheim gered en naar The Bowery King (Laurence Fishburne) gebracht.

In een ondergrondse bunker van zijn geheime netwerk sluiten John Wick en The Bowery King een pact. De twee besluiten samen te gaan werken om de High Table neer te halen, de criminele organisatie die bijna het einde van Wick betekende.

De High Table is de ultieme autoriteit van de onderwereld en wordt door iedereen gevreesd en gerespecteerd.Ze hebben naast criminele organisaties ook tientallen politiediensten, politici en bureaucraten over de hele wereld onder hun duim, waardoor ze praktisch boven de wet staan.

One Shot volgt 1917 met briljant camerawerk én John Wick-stuntman

Serie, spin-off en meer

Een leuke uitdaging, en genoeg voer voor meer delen in de populaire franchise. En meer gaan we krijgen ook. Een paar jaar geleden werd al een John Wick-televisieserie aangekondigd, met de internationale Continental Hotels als uitgangspunt. Ook kun je rekenen op een ‘vrouwelijke’ spin-off van de films.

Afijn, terug naar John Wick zelf. Oftewel, Keanu Reeves. Na bijna vier jaar (ja echt, dat doet corona met je tijdsbesef) keert de beste man namelijk terug als de voormalig huurmoordenaar.

John Wick 4 onthuld

John Wick 4 is voorzien van een eerste trailer, evenals van een releasedatum: de actiefilm komt op 24 maart 2023 naar de bioscopen.

Keiharde actie, spectaculair camerawerk en Donnie Yen: wat wil je nog meer? Wick is duidelijk vastberaden om zijn body count nog eens flink te gaan verhogen. Naast Reeves, die zelf een panel ‘crashte’ tijdens Comic-Con om deze trailer te onthullen, keren Laurence Fishburne, Ian McShane en Lance Reddick ook terug voor het vierde deel.

Nieuwe gezichten

Ook zijn er nieuwe gezichten aangekondigd. Donnie Yen maakt dus zijn debuut in John Wick 4, maar ook Hiroyuki Sanada, Bill Skarsgård, Scott Adkins en Marko Zaror spelen een rol. Vooral Adkins zal de fans bekoren: hij behoort al jaren tot de absolute top van het betere martial arts-stuntwerk in Hollywood. Vorig jaar maakte hij nog indruk met een film die net zoals 1917 uit één shot bestaat.

De eerste trailer van John Wick 4 verklapt nog weinig wat plot betreft, maar dat is ook zeker niet nodig. We krijgen Reeves en Yen die met een geweer en een zwaard elkaar te lijf gaan. Zeker bijna een jaar voor de release is dat al een mooie traktatie. Aftellen maar, tot 24 maart volgend jaar dus!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.