Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Ballerina: John Wick krijgt brute spinoff film met dodelijke danseres

John Wick is een lucratieve franchise, iets waar studio Lionsgate na verschillende flops op andere fronten maar al te graag van profiteert. Len Wiseman, regisseur van de Underworld films en de serie Lucifer, gaat aan de slag met de eerste spinoff.

John Wick spinoff: Ballerina

Daarmee borduurt Lionsgate dus op drie fronten voort op de derde John Wick film. Naast een sequel kunnen we een serie verwachten, waarin John Wick ook zelf op zal duiken. Ook komt er dus een spinoff, genaamd Ballerina. Dit keer focust de franchise zich niet op Wick zelf, maar op een jonge vrouwelijke huurmoordenaar.

Ze heeft maar één doel: wraak nemen op de mensen die haar familie hebben gedood. De productie is al in volle gang, met een script van Shat Hatten. Hij was ook verantwoordelijk voor Army of the Dead voor Netflix en John Wick: Chapter 3 – Parabellum.

Opvallend genoeg is Keanu Reeves ook betrokken bij de productie, dit keer als consument. De vrouwelijke huurmoordenaar waar Ballerina over gaat hebben we overigens al voorbij zien komen in de derde John Wick film:

John Wick Ballerina
Bron: Lionsgate

Daarin wordt ze gespeeld door ballerina Unity Phelan, maar het is onbekend of zij ook de hoofdrol gaat spelen in de spinoff. Ze is in de derde John Wick film niet echt herkenbaar in beeld, dus Lionsgate zou ook voor een grote naam kunnen gaan.

Tattoeages

Ze komt voor in de scène met The Director, in het theater waar Wick onder probeert te duiken. Terwijl hij druk met de bazin overlegt, danst een ballerina op de achtergrond. Haar tatoeages zijn identiek aan die van Wick zelf, dus als kijker weet je al dat ze niet enkel als danseres wordt opgeleid.

Het zou een fantastisch stukje afwisseling zijn: een huurmoordenaar die vecht met ballerina-moves. Laat maar komen!

Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan John Wick 4. Dat is niet zo gek: de derde film was een groot succes, en tevens de meest lucratieve film uit de stal van Lionsgate van de afgelopen vijf jaar qua verkopen na de bioscoopperiode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ballerina: John Wick krijgt brute spinoff film met dodelijke danseres
Sluiten