Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans: Apple’s James Bond-special is nog tijdelijk gratis te streamen

Daniel Craig blikt samen met de producenten van James Bond terug op zijn carrière als 007 in een gratis special van Apple. Bingo!

Het is zes jaar geleden dat de laatste James Bond-film uitkwam. De ondertussen 53-jarige Daniel Craig komt door de pandemie maar niet van de franchise af. Fans zouden hem eigenlijk april vorig jaar al voor de laatste keer als 007 te zien krijgen.

Apple dropt gratis Bond-special

No Time to Die, zoals de laatste Bond-film met Craig heet, is echter meermaals uitgesteld. Aan het begin van de pandemie leek het uitstel van ‘maar liefst’ zes maanden zwaar overdreven, maar oh boy, wat zaten we ernaast.

Gelukkig draait No Time to Die sinds afgelopen donderdag al in de Nederlandse bioscopen. Heb je nog geen tickets of heb je trek in een deep dive in de franchise? Dan heeft Apple een bijzondere verrassing voor fans van de franchise. Op Apple TV heeft de techgigant nu een gratis special klaar staan, die via deze link gratis te zien is in dertig landen.

Daniel Craig best betaalde James Bond ooit: dit verdiende hij in totaal

Persoonlijke herinneringen Daniel Craig

Oftewel, je hebt geen Apple TV+-abonnement nodig. Let wel op: na 7 oktober verdwijnt de special weer.Het gaat om een mini-documentaire van 45 minuten waarin Daniel Craig terugblikt op zijn carrière als 007. Daarvoor gaat hij in gesprek met producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli, die ook persoonlijke herinneringen zullen delen.

“Veel mensen hier hebben met mij aan vijf films gewerkt”, aldus Daniel Craig. “Ik heb genoten van elke seconde van deze films, en vooral deze omdat ik elke ochtend opstond en de kans heb gehad om met jullie samen te werken, en dat is een van de grootste eren van mijn leven geweest. ” Een opvallend positieve opmerking, voor iemand die na Spectre zei nog liever zijn polsen door te snijden dan nog een keer Bond te spelen.

Broccoli, de ‘moeder van de Bond-franchise’: “Daniel heeft dit, het personage, de serie, het hele ding naar een niveau getild dat zoo… buitengewoon is. En zo emotioneel bevredigend.”

“Het is ook emotioneel zwaar dat het Daniels laatste is. Het is zwaar voor Barbara, het is zwaar voor mij,” voegde Wilson daaraan toe.

Let op: tijdelijk!

Op zijn minst krijg je dus een vermakelijk tussendoortje te zien als zoethoudertje tot je in de bioscoop zit voor No Time to Die. En ach, het is blijkbaar geheel gratis, en daar houden we als Nederlanders wel van. Zorg er dus voor dat je binnenkort de special via deze link checkt. Let dus wel op, na 7 oktober verdwijnt de special weer.

Een Nederlandse James Bond? Het had weinig gescheeld

Daniel Craig en Apple komen met gratis James Bond-special
🌟 (Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.