Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Crypto minen vanuit huis: 3 altcoins die nog rendabel zijn

Crypto minen vanuit huis, is dat nog een beetje te doen? Drie altcoins die nog rendabel zijn om te delven, inclusief de grootste concurrent van Bitcoin.

In Nederland zijn de energietarieven niet mals en Bitcoin kan al een tijdje niet meer gemined worden via een gewone desktop of laptop. Daar heb je tegenwoordig toch echt meer rekenkracht voor nodig. Niet voor niets wordt de stapel e-waste groter en groter. Toch is er wel degelijk een aantal altcoins dat je nog kunt minen vanuit huis en waarmee je een leuke boterham kunt verdienen. Als we uitgaan van stijgende koersen op de lange termijn, that is.

Crypto minen vanuit huis? Check deze altcoins

Gebruik jij een krachtpatser van een desktop of laptop, bijvoorbeeld een gaming-PC met sterke videokaart, dan is het minen van altcoins zeker een optie. Wil je weten hoe het minen van crypto precies in elkaar steekt, dan is een spoedcursus blockchain geen overbodige luxe. Delven is in essentie het oplossen van complexe, wiskundige problemen, waarvoor je wordt beloond.

1. Ethereum

De grootste concurrent van Bitcoin kan nog wél gemined worden op een laptop of desktop. Belangrijk hierbij is dat je over een krachtige grafische videokaart beschikt. Sluit jezelf ook aan bij een ‘mining pool’; een groep mensen die samen aan het minen is. Zo vergroot je de rekenkracht én de kans dat je bij de groep hoort die de het volgende blok maakt; deze groep ontvangt namelijk de beloning in transactiekosten.

crypto minen vanuit huis, altcoins, ethereum
(Afbeelding: Pixabay)

Enige kanttekening bij het minen van Ethereum is dat het netwerk de komende jaren overstapt naar een Proof of Stake (PoS) mechanisme in plaats van de huidige Proof of Work (PoW) methode. Minen is dan geen optie meer. Daar krijgen de onderstaande altcoins geen last van.

2. Dogecoin

Eén van de favoriete altcoins van Elon Musk. Met zijn twitteraccount als wapen heeft de Tesla-CEO de koers van deze Dogecoin al meerdere keren de ruimte in geschoten.

dogecoin minen vanuit huis, crypto, altcoins
(Afbeelding: Pixabay)

De munt – met een beeltenis van een Shibu Inu hond – begon ooit als een grap en wordt daarom in cryptowereld ook gezien als ‘meme coin’. Dogecoin heeft geen limiet aan munten, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, dus je kunt naar hartenlust deze crypto minen vanuit huis. Zorg wel voor een wallet waarop je de verdiensten kan ontvangen.

3. Monero

Monero is een beetje de ‘outlaw’ onder de altcoins in cryptoland. Compleet anoniem en daarom erg in trek bij cybercriminelen die snode, financiële transacties willen uitvoeren. Toch is deze crypto minen vanuit huis niet per se een slecht idee.

monero minen laptop

Het netwerk van Monero is zo gebouwd dat je de coin eenvoudig vanuit huis kunt minen. Ook voor Monero heb je een wallet nodig, bij voorkeur de officiële Monero-wallet: Monero GUI Client. Daarnaast heb je software nodig die het minen van Monera ondersteunt, zoals bijvoorbeeld Multiminer.

Piepjonge ‘crypto kids’ verdienen duizenden per maand met minen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.