Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Volgende James Bond: favoriet schiet omhoog dankzij 007-regisseur

De zoektocht naar de volgende James Bond houdt de gemoederen flink bezig. The Witcher-ster Henry Cavill schiet omhoog bij de bookmakers na een opvallend interview, maar hij moet het nog steeds afleggen tegenover een Marvel-talent.

Er is witte rook bij DC Studios. De filmstudio heeft het gezicht van het nieuwe begin voor de DC-films gevonden: zowel Clark Kent/Superman als Lois Lane zijn gecast. Daarover kun je meer lezen in dit artikel. Twee iconische rollen, en keuzes die als alles loopt zoals James Gunn hoopt net zo impactvol gaan worden als de keuze voor Chris Evans als Captain America en Robert Downey Jr. als Iron Man.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Het zijn niet de enige gigantisch iconische rollen waarvoor een vacature open stond. Daniel Craig heeft zijn tuxedo ingeleverd na No Time to Die, zijn definitieve afscheid van de rol van James Bond, na vijftien jaar aan pieken en dalen. Vooral Spectre zorgde ervoor dat de Brit eigenlijk niets meer de franchise te maken wilde hebben, maar de manier waarop No Time to Die de losse eindjes van zijn character arc aan elkaar knoopt overtuigde hem toch om nog één keer in de Aston Martin te stappen.

Dat is ondertussen twee jaar geleden. Oftewel: half Engeland kan zich weer bezig gaan houden met wie de volgende James Bond gaat worden. Volgens de castingbaas en producente van de franchise is de zoektocht nog niet eens begonnen, maar juicekanalen, zelfbenoemde experts en wedkantoren laten zich daar niet door tegenhouden. De geruchten en speculatie vliegt ons al jaren om de oren. Vooral de bookmakers nemen het bloedserieus: zij komen met tussenstanden en rangschikkingen alsof we het over aandelenkoersen hebben.

De vorige James Bond-acteurs

Britse bookmakers doen boekje open

Of de aankondiging nou volgende week of volgend jaar komt: de odds voor de kansmakers voor de rol veranderen continu. Onthoud dus dat deze cijfers uiteindelijk niets zeggen, neem dit nieuws met een korrel zout, want we duiken weer in de huidige stand van zaken.

Wie zijn op het moment van schrijven de grootste kanshebbers als het om de rol van James Bond gaat? Wie wordt volgens de Britse bookmakers hét gezicht van de iconische filmfranchise?

Aaron Taylor-Johnson scoort

De huidige nummer 1 is nog steeds Aaron Taylor-Johnson. De 33-jarige Bullet Train-ster heeft volgens een berucht Frans juicekanaal al auditie gedaan voor franchisebaas Barbara Broccoli. Sterker nog: zij zou razend enthousiast zijn, en eigenlijk de keuze al gemaakt hebben. Opnieuw: naar verluidt. Neem dit nieuws met een korrel zout. Auditie of niet, de bookmakers schatten zijn kansen ontzettend hoog in. Hij past in ieder geval perfect in het plaatje dat de Bond-producenten door de jaren heen geschetst hebben van de ideale opvolger van Daniel Craig. Later dit jaar is Taylor-Johnson overigens in de bioscopen te zien als Kraven the Hunter, de klassieke aartsvijand van Spider-Man. Check ‘m hier in de eerste trailer voor die film.

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson (rechts) in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

Henry Cavill schiet omhoog

Oké, terug naar 007. Aaron Taylor-Johnson heeft namelijk concurrentie. Op de tweede plek staat Henry Cavill, die met zijn veertig jaar technisch gezien te oud is, maar de Britten zijn nog steeds hoopvol. Sterker nog: de odds dat Cavill de felbegeerde rol krijgt zijn de afgelopen weken meer dan verdubbeld. Daar is een concrete reden voor: Casino Royale-regisseur Martin Campbell. In 2005 deed Cavill auditie voor de rol van Bond, maar uiteindelijk kreeg Craig dus de rol. Campbell vertelde de Britse tabloid Express dat hij een “geweldige” auditie had gedaan en dat Cavill een fantastische Bond zou zijn geweest als Craig er niet was geweest. Maar ja, is het anno 2023 niet te laat? En is Cavill na The Witcher en Superman niet een té bekend gezicht?

Henry Cavill James Bond acteur nieuwe James Bond
Henry Cavill in The Man From U.N.C.L.E (Afbeelding: Warner Bros.)

De huidige top tien kansmakers

Alleen Bond-producente Barbara Broccoli kan die vragen beantwoorden. Het blijft een kwestie van afwachten tot zij officieel de nieuwe James Bond aan de wereld presenteert. In de tussentijd is dit de ‘officiële’ tussenstand bij de bookmakers:

  1. Aaron Taylor Johnson (6/4)
  2. Henry Cavill (2/1)
  3. James Norton (5/1)
  4. Paapa Essiedu (6/1)
  5. Regé-Jean Page (8/1)
  6. Tom Hardy (9/1)
  7. Richard Madden (9/1)
  8. Jack Lowden (14/1)
  9. Idris Elba (16/1)
  10. Aidan Turner (16/1)

De naam van Idris Elba kunnen we helaas alvast schrappen.

The Express

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.