Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom Daniel Craig toch nog een keer terugkeert als James Bond

Volgend jaar krijgen we voor de laatste keer Daniel Craig te zien als James Bond. Dat dachten we al na Spectre, gezien de acteur na die film meldde dat hij nog liever zijn eigen polsen door zou snijden dan dat hij nog een keer de geheim agent zou gaan spelen.

Daniel Craig nog één keer James Bond

Toch trok hij weer de smoking aan, met No Time To Die als resultaat. Dit keer is het officieel bevestigd dat de acteur gaat stoppen, na veertien jaar als Bond. De grote vraag blijft waarom hij überhaupt terugkeerde voor No Time To Die.

In een interview met Empire blikte de acteur terug op die beslissing:

“Als dat het was geweest, dan zou de wereld normaal zijn doorgegaan, en ik zou absoluut in orde zijn geweest. Maar op de een of andere manier voelde het alsof we iets moesten afmaken. Als ik het bij Spectre had gelaten, dan zou een stemmetje achter in mijn hoofd gezegd hebben van ‘Ik zou willen dat ik er nog één had gedaan.’ Ik had altijd al een soort geheim idee over de hele boel in mijn hoofd, waar ik ermee heen wilde. En Spectre was dat niet. Maar dit keer voelt het wel alsof het goed is geweest.”

James Bond No Time to Die Daniel Craig
Bron: Orion Pictures / Universal

Visie en spijt?

Het blijft een vrij vaag antwoord, maar het is duidelijk dat Craig een eigen visie had voor het personage. Een visie die blijkbaar gerealiseerd is met No Time To Die. Daarmee zijn we nog benieuwder naar de film, waarvan onlangs de eerste trailer uit kwam.

Uit het interview blijkt dat Craig geen spijt heeft van zijn terugkeer als James Bond, al was het filmen van No Time To Die allesbehalve makkelijk. Een explosie op de set zorgde voor problemen en Daniel Craig liep een blessure op. Uit zijn dronken speech voor de cast en crew blijkt echter dat hij positief op het hele proces terugkijkt.

Op 8 april gaan we ontdekken waarom de acteur dit keer wel tevreden is met zijn afscheid. Daarna kan het grote speculeren echt beginnen: wie wordt de volgende James Bond? Pierce Brosnan heeft er ieder geval al een idee over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Empire

Reageer op artikel:
Waarom Daniel Craig toch nog een keer terugkeert als James Bond
Sluiten