Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Witte rook: DC onthult officieel nieuwe Superman en Lois Lane

DC Studios heeft het gezicht van het nieuwe DC Universe van James Gunn gevonden. De nieuwe Superman en Lois Lane zijn officieel gecast.

De lat ligt hoog voor de kersverse DC Studios-baas James Gunn. Hij zit al op zijn gloednieuwe bureaustoel, maar ondertussen komen er nog steeds projecten uit ‘van voor zijn tijd’. Op dit moment draait The Flash bijvoorbeeld in de bioscoop, een superheldenfilm die keihard aan het floppen is en deze week zelfs gratis op Twitter te zien was. De laatste DC-film van voor Gunn die nog in de pijplijn zit is de tweede Aquaman-film. Een blockbuster die naar verluidt ook niet al te best is.

Nieuw begin met Superman: Legacy

Gelukkig is er dus licht aan het einde van de tunnel. In 2025 gaat de 56-jarige regisseur zijn visie voor het DC Universe aftrappen met een nieuw begin, in de vorm van Superman: Legacy. Een superheldenfilm die op het moment van schrijven voor 11 juli 2025 op de planning staat. Met de huidige stakingen in Hollywood kan daar echter zomaar verandering in komen.

Nieuwe Superman en Lois Lane

In de tussentijd zit James Gunn gelukkig niet stil. Het castingproces voor de hoofdrollen van de film is namelijk in volle gang. Sterker nog, na talloze geruchten en speculatie is er nu witte rook. Gunn en co. hebben officieel de opvolger van Henry Cavill gevonden. De The Witcher-ster gaat zijn stokje namelijk overgeven aan niemand minder dan Davis Corenswet. De nieuwe Superman. Ook heeft DC een nieuwe Lois Lane te pakken: Rachel Brosnahan. Beide namen kwamen de afgelopen weken al vaak voorbij in artikelen over het daardoor vrij publieke castingproces.

Nieuwe Superman James Gunn DC cast
David Corenswet (Afbeelding: Netflix)
Nieuwe Superman James Gunn DC cast
Rachel Brosnahan (Afbeelding: Amazon)

Andere kansmakers

Het nieuws komt vers van de pers: Gunn en zijn co-baas Peter Safran hebben nog tot en met het weekend van 17 juni zo’n zes kandidaten voor beide rollen overwogen. Nog tot en met dat weekend hebben kansmakers Nicholas Hoult en Tom Britney screentests gedaan voor de felbegeerde rol van Clark Kent/Superman. Voor de rol van Daily Planet-journaliste en eeuwig Superman-liefje Lois Lane bleven tot het laatste moment nog Emma Mackey en Phoebe Dynevor in de running. Weer zo’n voorbeeld van de vele ‘what if’-scenario’s die Hollywood rijk is. Net-niet-situaties.

David Corenswet is 29 jaar, komt uit Pennsylvania en kun je onder andere kennen van de Netflix-series Hollywood en The Politician. De beste man heeft in ieder geval een vrij klassiek Superman-gezicht. Op Twitter wordt al gegrapt dat Gunn simpelweg Christopher Reeve heeft gekloond, die de iconische rol in de jaren zeventig en tachtig speelde. Rachel Brosnahan is drie jaar ouder dan Corenswet en komt oorspronkelijk uit Wisconsin. Zij speelde onder andere rollen in House of Cards en The Blacklist, maar het grote publiek zal haar vooral kennen van haar hoofdrol in de Prime Video-hitserie The Marvelous Mrs. Maisel.

De nieuwe Routh of Cavill?

De druk is in ieder geval enorm. Brandon Routh speelde in 2006 de rol van Superman in Superman Returns, een film die een nieuw tijdperk voor de iconische DC-held in had moeten luiden. De film flopte echter, en Routh was meteen klaar. Een decennium geleden kreeg Henry Cavill de rol in Man of Steel, van Zack Snyder. Het epische startschot voor het DC Extended Universe. In 2025 gaat Gunn dus opnieuw een nieuw begin neerzetten, een schone lei. Corenswet zal het gezicht worden van zijn epische plannen voor een breed, groots en ambitieus Cinematic Universe. Althans, dat is het plan. Hopelijk is Corenswet de nieuwe Cavill, niet de nieuwe Routh.

The Authority, james gunn, dc
James Gunn (Afbeelding: ANP)

Tij keren in Hollywood

Met de huidige trend in superheldenfilms ziet de toekomst van het genre er nou niet bepaald rooskleurig uit. Gelukkig is Gunn de eerste die dat beeld zal beamen. Nog deze week zei de The Guardians of the Galaxy-regisseur tijdens een interview dat hij veel superheldenfilms te lui en matig vindt. Hopelijk gaat de 56-jarige studiobaas over twee jaar laten zien hoe het wél moet. In de tussentijd is hij druk bezig met het casten van Superman-aartsvijand Lex Luthor en The Authority, de nieuwe Avengers van DC, die hun debuut gaan maken in Superman: Legacy en later hun eigen film krijgen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de opmerkelijke superheldengroep.

“Ik voel me helemaal verbonden met Superman omdat hij alles is wat ik ben,” vertelde Gunn in april aan The Hollywood Reporter. “Hij is iemand die een buitenstaander is die zich een buitenaards wezen voelt, maar ook de ultieme insider, want hij is verdomme Superman. En zo voel ik me ook een beetje.”

CBRInside of You

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.