Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Pijnlijk: Gehele film The Flash gratis op Twitter te zien

Na zwaar tegenvallende cijfers van critici en een belabberde bioscoopomzet moet The Flash nu een derde klap incasseren: de volledige bioscoopfilm was acht uur lang gratis op Twitter te zien.

James Gunn werd te laat de nieuwe baas van DC Studios om nog The Flash te kunnen redden. Na matige recensies is de superheldenfilm nu ook behoorlijk in de bioscoop aan het floppen. Sure, de blockbuster doet het beter dan Shazam! Fury of the Gods, maar daarmee is ook alles gezegd. Op het moment van schrijven is het zelfs onwaarschijnlijk dat Ezra Miller en co. in de buurt van het teleurstellende Black Adam gaan komen. Ouch.

The Flash heeft het erg zwaar

De kans op een plottwist voor DC is voorlopig dan ook klein. Pas in 2025 komt Superman: Legacy uit, de eerste film die uit de koker van James Gunn komt, de gloednieuwe creatieve leider van DC Studios. Hij gaat het DC Universe rebooten, maar eerst komt in december nog Aquaman and the Lost Kingdom uit. Een film die, als we obscure bronnen moeten geloven, het ook niet al te best deed bij het testpubliek. Ja, DC krijgt een grote, hoopgevende nieuwe kans, maar eerst moeten de fans nog even door een dal.

Een dal dat er begin deze week nog even een stukje pijnlijker op werd. Sinds x kun je dankzij Elon Musk langere video’s op Twitter delen, zolang je maar betaalt voor een Blue-abonnement. Dat vierden gebruikers destijds al door complete films te uploaden naar het sociale netwerk. Vaak oude films. Nog steeds illegaal, maar niet choquerend.

Gratis op Twitter te zien

Afgelopen zondag ging een gebruiker genaamd @BriYoshFR een stapje verder. Hij of zij uploadde namelijk de gehele The Flash-film, die dus nog in de bioscoop draait, naar Twitter. De complete 2 uur en 24 minuten. Geheel gratis op Twitter te zien. Pas na acht uur werd het account geschrapt en de film van het sociale netwerk geschrapt, maar de schade was al gedaan: talloze retweets zorgden ervoor dat The Flash uiteindelijk 1.7 miljoen views kreeg. Uiteraard zal slechts een fractie daarvan écht de hele superheldenfilm op die manier hebben gekeken, maar dat is een nuance die voor DC en Warner Bros. waarschijnlijk niet eens meer uitmaakt. Het is het zoveelste beschamende nieuwsfeit omtrent de film.

DC The Flash lekt op Twitter bioscoop
🍿 (Afbeelding: Warner Bros.)

Pijnlijk vergelijkingsmateriaal

De leak vond plaats op vrijwel exact het moment dat de film in de bioscoop een schrijnende second-weekend box office drop moest incasseren. Een daling in bezoekers en dus omzet van een niveautje Morbius. Geen vergelijkingsmateriaal waar Gunn en co. van te voren op hoopten. Sterker nog, de kersverse DC Studios-baas noemde vlak voor de premiere de film nog “één van de beste superheldenfilms ooit.”

Het Twitter-lek is dus al verholpen, maar voor The Flash is het waarschijnlijk de genadeklap. De film is nog niet uit op bluray, dus de gelekte versie was van een erbarmelijke kwaliteit, maar daardoor vliegen de cameo’s en andere verrassingen uit de blockbuster wel al het internet over. Thanks, Elon.

The Direct

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.