Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Nieuwe James Bond gevonden? Kingsman-ster deelt grote update

Het ene moment geeft de producente achter de James Bond-films aan dat ze nog niet eens begonnen is met de zoektocht naar Daniel Craig’s opvolger, het andere moment is de race opeens al voorbij. Althans, als we Kingsman-ster Taron Egerton moeten geloven.

Daniel Craig is na vijf films helemaal klaar met de James Bond-franchise. Al na Spectre gaf hij met duidelijke taal aan dat de zware opnames eigenlijk niet meer de moeite waard waren. Een verhaaltechnische vondst zorgde ervoor dat de Britse acteur toch nog besloot terug te keren voor één laatste film.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Terwijl Craig meer geld verdient dan ooit bij Netflix, zijn de producenten achter de Bond-franchise druk bezig met het zoeken van een opvolger. Barbara Broccoli en co. willen het rustig aan doen, want dit is een cruciaal moment. Dé kans om de komende tien, twintig jaar van 007 vorm te geven. Wordt de nieuwe Bond een vrouw? Nee, dat heeft Broccoli al duidelijk gemaakt. Maar wie wordt dan wél de nieuwe James Bond?

We hebben door de jaren heen al vele kandidaten voorbij zien komen. Wedkantoren en zogenaamde experts maken er haast een wetenschap van om te voorspellen wie de nieuwe 007 wordt, aangevuld met sterke, slappe en absurde geruchten vanuit roddelkanalen en de Britse pers. Een paar namen komen steeds weer terug, waaronder Idris Elba. Die heeft nu met de nieuwe Luther-film echter zijn eigen Bond-franchise, en hij meldde zich onlangs zelfs af voor de rol. Nee, die naam kun je laten schieten. Helaas.

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson (rechts) in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

Aaron Taylor-Johnson

Een andere grote naam die vooral recent bovenaan de lijstjes van de wedkantoren prijkt, is die van Aaron Taylor-Johnson. Met zijn actie-ervaring in films als Bullet Train en Kick-Ass, zijn leeftijd (32 jaar) en zijn goede looks lijkt hij de perfecte kandidaat te zijn om Daniel Craig op te gaan volgen in de iconische filmfranchise.

Begin dit jaar wist het Britse The Sun zelfs te melden dat de acteur al auditie zou hebben gedaan voor de rol, en dat de producenten hem fantastisch vonden. “Aaron deed in september een screentest voor de volgende Bond en de producenten  vonden hem geweldig. Hij is nu één van de koplopers.”

Sindsdien staat Taylor-Johnson bovenaan het lijstje van elke bookmaker, en is het volgens een Frans juicekanaal slechts een kwestie van weken voor Barbara Broccoli en co. hem aan de wereld gaan presenteren als de nieuwe James Bond.

Kingsman-ster dropt update

Een nieuw interview met Taron Egerton, een publieksfavoriet voor de rol, lijkt te onderstrepen dat de race wellicht al gelopen is. Tijdens de promotie van zijn nieuwe Tetris-film werd de acteur, uiteraard, gevraagd of hij de nieuwe Bond gaat worden. Zijn antwoord was opvallend: “Nou. Ik bedoel, ik geloof dat ze al iemand hebben gevonden, en ik ben niet diegene.”

Is de nieuwe James Bond dan echt al stiekem gekozen? Wellicht, maar neem de opmerking van Egerton vooral met een korrel zout. Nadat de interviewer in kwestie doorvroeg, onthulde de Kingsman-acteur namelijk dat hij nooit onderdeel is geweest van de hele race: “Ze hebben nooit naar mij geïnformeerd. Ik ben gewoon nooit een van de jongens geweest waar ze naar kijken.”

De liefde voorbij: Star Wars-ster was bijna de nieuwe James Bond

Tetris Apple TV+ film trailer
Taron Egerton in Tetris (Afbeelding: Apple)

Niet de juiste persoon

Hij gaf aan dat hij zich niet de “juiste persoon” voelde voor de 007-rol. “Ik denk dat er veel, veel, veel betere kandidaten zijn voor die rol dan ik,” legde hij uit. “Maar, weet je, ik zit graag in het publiek! Het zijn briljante films.” Wellicht baseert de acteur zich dus net als wij allemaal simpelweg op geruchten en speculatie, en trok hij zijn conclusie niet op basis van insider knowledge.

Waar de Britse tabloids na het Egerton-interview hun vizier al helemaal op Aaron Taylor-Johnson richten en de odds van de 32-jarige acteur nog verder omhoog schieten, raden wij je vooral aan niet te vroeg conclusies te trekken. Bond-producente Barbara Broccoli gaf afgelopen maand nog aan dat ze veel minder in het proces zit dan iedereen denkt: “Nee, we zijn nog niet eens begonnen met casten. Er is nog niet eens een script,” aldus Broccoli. Een leugentje om de pers te misleiden, of moeten we echt nog veel langer geduld gaan hebben dan aanvankelijk werd verwacht? Wordt vervolgd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.