Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

James Bond-producente dropt update over opvolger Daniel Craig

Je kunt alle James Bond-geruchten van de afgelopen maanden links laten liggen, zo blijkt nu. Bond-producente Barbara Broccoli heeft een ontnuchterende update over de volgende film gegeven.

Wie wordt de volgende James Bond? Wedkantoren en zelfuitgeroepen experts houden zich al sinds lang voor de release van No Time to Die bezig met de vraag der vragen. We hebben al vele kandidaten de revue zien passeren. Van publieksfavoriet Idris Elba, die zichzelf sindsdien heeft afgemeld voor de rol, tot Marvel-antiheld Tom Hiddleston.

Wie is de nieuwe James Bond?

Ook juicekanalen hebben zich in de discussie gemengd. Het is immers 2023. Het beruchte Instagram-account Deuxmoi wist eind vorig jaar te melden dat Aaron Taylor-Johnson tijdens een geheime auditie indruk zou hebben gemaakt op Bond-producente Barbara Broccoli. Sterker nog, een aankondiging zou al over enkele maanden volgen.

Telkens weer hebben we je omtrent dat soort geruchten, ‘onthullingen’ en speculatie aangeraden om het nieuws met een flinke korrel zout te nemen. Ook nu blijkt weer waarom: Barbara Broccoli, de machtige producente achter de 007-films, heeft namelijk een ontnuchterende update over de nieuwe James Bond gegeven. En nee, het is niet de gedroomde onthulling waar veel fans op rekenen.

Daniel Craig Barbara Broccoli 007 James Bond
Daniel Craig samen met Barbara Broccoli. (Afbeelding: AFP / Tobias Schwarz)

Producente geeft update

In een interview met LADBible was ze zeer duidelijk over het casting-proces voor de 26e Bond-film. “Nee, we zijn nog niet eens begonnen met casten. Er is nog niet eens een script,” aldus Broccoli. De film is simpelweg niet zo ver in ontwikkeling als werd verwacht. De producenten achter 007 gaven vorig jaar al aan dat ze de tijd nemen voor het volgende hoofdstuk van de iconische franchise, en dat is nu nog eens extra duidelijk gemaakt.

Zomer vorig jaar gaf Broccoli nog aan dat de film op zijn vroegst over twee jaar gefilmd zou gaan worden. Dan hebben we het dus over 2024. Dan kan een bioscooprelease halverwege of eind 2025 nog steeds in de planning passen. Kijk er echter niet van op als we de nieuwe 007 pas in 2026 gaan ontmoeten. Oftewel: we gaan nog eerder een grote Avengers-film te zien krijgen dan de nieuwe James Bond.

Het is geen pretje om James Bond te heten, bewijst deze docu

Reinvention

Een van de redenen dat het casten van Daniel Craig’s opvolger zo lang duurt, is het feit dat Broccoli en co. niet simpelweg de huidige formule door willen zetten. Ze willen James Bond compleet opnieuw uitvinden, een nieuwe blauwdruk voor de komende tien-plus jaar. “Het gaat niet alleen om het casten van een acteur voor een film. Het gaat om reinvention.” En dat kost tijd. Broccoli benadrukt dat ze pas aan het script kunnen beginnen als het team bepaald heeft wat ze met het personage willen gaan doen.

James Bond is klaarblijkelijk terug naar de tekentafel. Voor de fans betekent dat simpelweg dat ze extra lang geduld zullen moeten hebben. We zullen het dus nog even met de barrage aan geruchten en speculatie moeten doen. Speculatie die we nu al helemaal met een extra grote korrel zout nemen. Wordt vervolgd!

LadBible

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.