Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Bioscoop 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bond-baas Broccoli onthult waarom ze nog geen nieuwe 007 kan vinden

Al een aantal jaar speculeren we wie de volgende James Bond moet gaan worden. Dat had geen haast, want Daniel Craig zat prima op zijn plek. Dat is nu wel anders. Zijn laatste Bond-film is opgenomen en zal, na meerdere keren te zijn uitgesteld, volgend jaar verschijnen. Maar na de release van No Time To Die zal er toch een nieuwe 007 moeten komen. Waarom wordt deze keuze maar niet gemaakt? Bond-baas Barbara Broccoli legt het uit.

Iedereen die wel een James Bond film van na 1995 gezien heeft, kent de naam Barbara Broccoli. Deze ambitieuze vrouw werkte zich op binnen EON Productions, de productiemaatschappij achter de James Bond-films, en is sinds Goldeneye de belangrijkste producer. Haar naam komt altijd groot voorbij in de zogenaamde title sequence en in de aftiteling. Als iemand een flinke vinger in de James Bond-pap heeft dan is het wel Barbara Broccoli.

Wie wordt de opvolger van Daniel Craig?

Zij heeft dus ook grote invloed op wie de volgende James Bond gaat worden. Helaas wil ze nog niet laten doorschemeren wie ze op het oog heeft. Zelf beweert ze namelijk dat ze nog helemaal niet bezig is met wie de opvolger van Daniel Craig moet gaan worden: “Eerste moet de film (No Time To Die) uitkomen, dan gaat er nog wat tijd overheen en pas dan gaan we nadenken over de toekomst. Maar voor nu kunnen we nog niet nadenken over de tijd na Daniel Craig,” aldus Barbara Broccoli tegenover Total Film.

Over namen wil ze dus nog niet nadenken, maar ze weet al wel wat ze zoekt in de nieuwe James Bond. Allereerst wil ze geen vrouw. Daar is ze heel duidelijk in: “We moeten rollen voor vrouwen gaan creëren, niet een man in een vrouw gaan veranderen.” Wel is Broccoli op zoek naar een ander type Bond dan Daniel Craig. Ze is van mening dat iedere nieuwe Bond de rol anders moet invullen. Iets wat met de overgang van Pierce Brosnan naar Daniel Craig ook al gebeurde.

Op zoek naar de nieuwe James Bond

Er zijn dus wel wat kaders, maar daarbinnen zijn er alsnog meer dan genoeg interessante opties. Wie uiteindelijk de nieuwe James Bond gaat worden, horen we in ieder geval pas na No Time To Die. Tot die tijd blijven we lekker speculeren. Zo keken we onlangs nog wie volgens de bookmakers favoriet is en deelden we ook wie volgens kunstmatige intelligentie de opvolger van Daniel Craig wordt. Wij blijven in ieder geval achter onze favoriet staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bond-baas Broccoli onthult waarom ze nog geen nieuwe 007 kan vinden
Sluiten