Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Het is geen pretje om James Bond te heten, bewijst deze docu

Hoe zou het zijn om echt James Bond te heten? Die simpele vraag heeft een intrigerende documentaire genaamd The Other Fellow opgeleverd.

Britse wedkantoren en tabloids struikelen over elkaar heen om de nieuwe James Bond te onthullen. Als we de geruchten moeten geloven, dan gaan we over enkele weken al horen wie de opvolger van Daniel Craig gaat worden.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Publieksfavoriet Idris Elba heeft zichzelf al afgemeld voor de rol. Een keuze die hij deze week nog eens benadrukte, tijdens een promotieronde voor de nieuwe Luther-film van Netflix: “Veel mensen hebben het over een ander personage dat begint met een ‘J’ en eindigt met een ‘B’, maar ik ga die man niet zijn. Ik ga John Luther zijn. Dat is wie ik ben!”

Ook Henry Cavill lijkt te druk met andere grote franchises. Dan blijft er één voorname optie over, die volgens een populair juicekanaal op Instagram Bond-producente Barbara Broccoli omver wist te blazen tijdens een geheime auditie:
Aaron Taylor-Johnson. Hij heeft de leeftijd, de acteer-skills, en, niet geheel onbelangrijk, de looks.

The Other Fellow

Voorlopig blijft het verstandig al die geruchten en speculatie met een flinke korrel zout te nemen. We gaan vanzelf ontdekken wie de nieuwe James Bond gaat worden. Maar sommige mannen zijn nu al James Bond. Heten al James Bond. En dat is precies een gegeven waarover een Australische regisseur een complete documentaire heeft gemaakt.

The Other Fellow is een gloednieuwe documentaire van filmmaker Matthew Bauer. “Het is zowel een vloek als een zegen,” aldus één van de mannen waar de documentaire over gaat. De film volgt dus mannen die in het echt de naam James Bond hebben. “Hoe zou het zijn om je naam te delen met een legendarische filmspion?”

De echte James Bond

Uh, daar hadden we nog niet bij stilgestaan, maar daar gaat The Other Fellow dus verandering in brengen. De trailer en synopsis beloven een “energieke verkenning van mannelijke identiteit via de levens, persoonlijkheden en avonturen van een diverse groep mannen, echte mannen over de hele wereld die allemaal dezelfde naam delen – James Bond. ” Deze docu is “het niet eerder vertelde verhaal van de echte James Bond.”

Filmaker Matthew Bauer maakt met de opvallende documentaire zijn debuut als filmregisseur, na een reeks aan shorts. “Hoe zou het zijn om echt James Bond te heten? Die simpele gedachte heeft me gedurende een aantal jaren op een figuurlijke en letterlijke reis door de wereld gebracht, en een groot aantal fascinerende, totaal verschillende verhalen opgeleverd.”

Nu verkrijgbaar (en puike scores!)

Bauer geeft zelf al direct toe dat hij slim in probeert te haken op de zestigste verjaardag van de Bond-films, en alle speculatie over wie de nieuwe 007 gaat worden. Vanaf vandaag kun je erachter komen of The other Fellow ook zonder die marketingtrucs de moeite waard is.

De documentaire is namelijk sinds 17 februari digitaal verkrijgbaar. In Amerika en Australië heeft de docu ook een bioscooprelease gekregen. Op IMDb scoort de James Bond-documentaire een 7.8, op Rotten Tomatoes pakt de film een score van 100 procent, na acht recensies.

Voormalige James Bond nomineert ‘perfecte opvolger’ Daniel Craig

The other fellow James Bond 007 documentaire
(Afbeelding: Gravitas Ventures)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.