Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe James Bond: wie volgt Daniel Craig op in 2024?

Het is tijd om de balans op te maken: wie is er voor 2024 de grootste kanshebber om Daniel Craig op te gaan volgen als James Bond?

Eind 2022 waren de Britse tabloids er oh zo zeker van; in 2023 zou de opvolger van Daniel Craig bekendgemaakt gaan worden. Een Frans juicekanaal had zelfs al onthuld dat het om Aaron Taylor-Johnson zou gaan.

Nieuwe James Bond blijft uit

Ondertussen is het bijna 2024, en weten we nog steeds niet wie de nieuwe James Bond gaat worden. We hebben dit jaar wél een nieuwe Bond-serie en een tof nieuw Bond-verhaal gekregen, maar op filmgebied bleef het stil.

Althans, dat is niet helemaal waar. De producenten van de franchise hebben meermaals een update gegeven, alleen waren het updates die fans niet wilden horen. 007-producente Barbara Broccoli was er duidelijk over dat de zoektocht naar de opvolger van Daniel Craig simpelweg nog niet eens begonnen is.

Nieuwe James Bond neergesabeld: 'Slordig, saai en zielloos'
Brian Cox in de nieuwe Bond-serie Road to a Million (Afbeelding: Amazon)

Het team achter James Bond wil eerst terug naar de tekentafel om met zorg de basis te leggen voor een nieuw tijdperk. Oftewel: dat gaat nog wel even duren. Volgens analisten komt de volgende Bond-film op zijn vroegst in 2025 uit. Broccoli zei eind vorig jaar al dat het ‚Äúnog minstens een paar jaar gaat duren‚ÄĚ.

Wie is dé James Bond-kanshebber van 2024?

Op naar 2024 dus, het jaar waarin we hopelijk wél kennis gaan maken met de nieuwe James Bond. Op zijn minst een aankondiging moet er wel in zitten, toch…. Toch?

We maken nog één keer voor dit jaar de balans op. Na honderden updates en tussenstanden van de wedkantoren en bookmakers is het tijd om te checken hoe de race om de felbegeerde filmrol er op de valreep van het jaar voor staat.

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson (rechts) in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

Uit data van de Britse wedkantoren blijkt dat er in 2023 sowieso het meeste geld is ingezet op de eerder genoemde favoriet Aaron Taylor-Johnson. De Kraven the Hunter-acteur past met zijn 33 jaar beter dan de meeste kandidaten in het plaatje van een jonge Bond die de producenten eerder al schetsten. Zijn odds staan nu op 5-2.

Op de tweede en derde plaats qua winkans staan Henry Cavill en James Norton met respectievelijk winkansen van 7-2 en 4-1. De complete top vijf van dit moment ziet er als volgt uit:

  1. Aaron Taylor-Johnson (5-2)
  2. Henry Cavill (7-2)
  3. James Norton (4-1)
  4. Regé-Jean Page (5-1)
  5. Tom Hardy (6-1)

Leeftijd als grote factor

Daarmee is Black Mirror-ster Paapa Essiedu na een toppositie bij de wedkantoren eerder dit jaar weer verder afgezakt. Sowieso is de laatste tussenstand van dit jaar een merkwaardige: Cavill en Hardy zijn namelijk hoogstwaarschijnlijk al te oud om Daniel Craig op te volgen als Bond.

topfavoriet paapa essiedu reageert op rol als de nieuwe james bond
Paapa Essiedu in Black Mirror (Afbeelding: Netflix)

De producenten achter de franchise hebben al losgelaten dat ze naar een dertiger zoeken waar ze nog lang mee vooruit kunnen. Als je in beschouwing neemt hoe snel Craig al last kreeg van de fysiek ontzettend zware rol, dan zou je na een paar nieuwe 007-films met Hardy of Cavill weer naar een nieuwe Bond moeten gaan zoeken.

Paper filler

Dus ja, het blijft een gevalletje van afwachten. In de tussentijd zijn dit soort rangschikkingen vooral vermakelijke paper filler, zoals ze het in Engeland ook vaak noemen. Wie er echt op tafel liggen als opties weten alleen Broccoli en co. Op naar een nieuw jaar vol speculatie!

Gelukkig is er wel al goed nieuws: Christopher Nolan hoef je nog niet af te schrijven als regisseur voor de nieuwe Bond-films.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.