Alrik de Jong
Alrik de Jong Samenleving 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Geel hesje van Walmart-heldin in TikTok-video levert fortuin op

Een geel hesje van een Walmart-medewerker gaat voor een enorm bedrag onder de hamer. Het vest is beroemd uit een viral TikTok-video.

Je hoeft minder te kunnen dan vroeger om wereldberoemd te worden, en dat kun je gerust een understatement noemen. Vaak ben je alleen de pineut in een viral video, maar Gail Lewis werd beroemd dankzij een hartverwarmende afscheidsrede.

Geel hesje van Walmart-heldin Gail Lewis

Gail Lewis, een voormalige Walmart-werkneemster uit Morris, Illinois, werd een onbedoelde TikTok-sensatie nadat ze afscheid nam van haar baan met een hartverwarmende mededeling. Nu wordt een door haar gesigneerd vest geveild voor een goed doel via Goldin, een veilinghuis dat bekend staat om sportmemorabilia en verzamelobjecten.

@fluffygaileena

♬ original sound – fluffygaileena

De onverwachte internetsterrendom van Lewis begon met een eenvoudige maar impactvolle video op TikTok. Na tien jaar bij Walmart te hebben gewerkt, nam ze emotioneel afscheid. En dat in de zwaar beladen stijl van een politieagent die na een lange carrière afscheid neemt. Een geel hesje nam een centrale plek in tijdens haar speech.

Voor een fortuin onder de hamer

Haar afscheidsboodschap, met zowel vreugde als verdriet, vond weerklank bij miljoenen mensen wereldwijd en werd meer dan 33 miljoen keer bekeken. In haar auto blikte ze terug op haar tijd bij Walmart en de band die ze had gevormd met het bedrijf. “We hebben zelfs samen een pandemie meegemaakt”, huilt Lewis. “Het is een gelukkig verdriet, want waar ik heen ga, ben ik beter af.”

Geïntrigeerd door het verhaal van Lewis zocht YouTuber Erick ‘Airrack’ Decker contact met haar voor een uniek verzoek: haar handtekening op haar gele Walmart-hesje. Het gesigneerde vest bracht aanvankelijk meer dan 400.000 dollar op eBay op, maar een plotselinge stijging in het bieden leidde ertoe dat het item werd verwijderd en Decker van het platform werd verbannen.

Bieden bij Goldin

Maar het gele hesje gaf niet op. Nu kun je op de Walmart-relikwie bieden via Goldin. Het laagste bod staat nu op 11.000 dollar. De opbrengsten gaan naar het goede doel Children’s Miracle Network.

Geel hesje van Walmart-heldin in TikTok-video levert fortuin op
(Afbeelding: Goldin)

Check ook deze vergeten en waardeloos geachte Rembrandt die onlangs ineens voor miljoenen onder de hamer ging.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.