Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Jake Paul akkoord met absolute bokslegende, nog dit jaar de ring in

Na overwinningen op UFC-vechters Ben Askren en Tyron Woodley (twee keer) gaat Jake Paul het nu eindelijk opnemen tegen een échte bokser. Niemand minder dan Mike Tyson is bereid om het op te nemen tegen de nog ongeslagen YouTuber. De bokslegende stelt echter wel één voorwaarde.

Dit maakte Mike Tyson afgelopen weekend zelf bekend toen hij te gast was bij Jimmy Kimmel. De talkshowhost confronteerde de bokslegende met het feit dat Jake Paul constant roept dat hij het wil opnemen tegen de voormalig kampioen. Mike Tyson draaide hier de afgelopen periode omheen, maar maakt tegenover Jimmy Kimmel eindelijk duidelijk hoe hij erin staat.

Mike Tyson heeft respect voor Jake Paul

Hoewel de drievoudig wereldkampioen zwaargewicht ietwat terughoudend is, zegt hij zeker open te staan voor een gevecht tegen Jake Paul. Veel mensen ergeren zich kapot aan Jake Paul en twijfelen aan zijn kwaliteiten. Mike Tyson lijkt echter respect te hebben voor de YouTuber. “Je moet hem wat krediet geven. Hij verslaat vechters die hij eigenlijk niet zou moeten kunnen verslaan,” aldus Tyson.

Jimmy Kimmel vraagt vervolgens door of een gevecht tussen de twee mogelijk is, en Mike Tyson laten weten zeker geïnteresseerd te zijn. De bokslegende heeft echter wel één voorwaarde en dat is dat het dit jaar moet gaan gebeuren. Uit bovenstaande tweet wordt duidelijk dat Jake Paul met dat voorstel geen enkel probleem heeft.

Eerst Fury, dan Tyson

Nu is de vraag wanneer dit gevecht gaat plaatsvinden. De naam van Jake Paul staat namelijk al op een fightcard. De nog ongeslagen bokser gaat op 6 augustus (of mogelijk later) voor de zesde keer de ring in. Tegen wie hij het daar gaat opnemen is echter nog niet helemaal rond. De verwachting is dat dit Tommy Fury (het jongere halfbroertje van Tyson Fury) gaat worden.

Mike Tyson verkoopt cannabis-oortjes met een hap eruit

Een gevecht tussen Jake Paul en Tommy Fury stond al eerder op de planning, maar ging eind 2021 niet door. Furry moest afzeggen wegens een blessure en werd vervangen door Tyron Woodley. Volgende maand gaat Paul vs Fury waarschijnlijk alsnog plaatsvinden. De verwachting is dan ook dat het gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson naar het einde van 2022 geschoven gaat worden

Mike Tyson moet aan de bak

Dat is voor Mike Tyson niet verkeerd, gezien het feit dat hij er al een tijdje uit is. De voormalig kampioen stond in de afgelopen 15 jaar slechts één keer in de ring. Dit was in 2022 voor een ‘oefenwedstrijd’ tegen Roy Jones Jr. Voor het laatste serieuze gevecht moeten we terug naar 2005. Mike Tyson verloor toen van Kevin McBride.

Zeven modellen die Jake Paul op zijn 25e al ex-vriendin mag noemen

Mike Tyson is overigens niet de enige grote vechtsporter die solliciteert naar een gevecht tegen Jake Paul. Eerder dit jaar leek het erop dat ook UFC-grootheid Michael Bisping de ring in zou gaan met de YouTuber. Een overeenkomst was toen zo goed als rond, maar dit gevecht verdween toch nog naar de achtergrond.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.