Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

IKEA sart Balenciaga met handdoek-rok voor fractie van prijs

Beroemdheden worden er al in gespot. De handdoek-rok van Balenciaga is hot. Maar met een geniale reclame gooit IKEA er meteen een emmer ijskoud water overheen.

Of de Zweedse handdoek-rok ook zal leiden tot relatiebreuken moet nog onderzocht worden. Dat doen deze producten van IKEA in ieder geval wel (volgens de wetenschap).

De Towel Skirt van Balenciaga

Iemand een frisse handdoek nodig? Voor een kleine 1.000 euro krijg je er een in de vorm van rok. Of was het omgekeerd?

ikea, balenciaga, rok, handdoek
(Afbeelding: Balenciaga)

In de nieuwe lentecollectie voor 2024 van Balenciaga nam het kledingstuk alle aandacht weg. De zogeheten towel skirt ging dan wel over ieders lippen, de handdoek-rok vliegt pas de toonbank over voor zo’n 900 euro.

Genoeg voor IKEA om het modehuis een ijskoude douche te geven.

De handdoek-rok van IKEA

De Britse tak van de Zweedse meubelgigant (hoe kan het ook anders) kwam met een humoristische Instagram-post op de proppen om de draak te steken met het item van Balenciaga. “Introducing the new VINARN Towel Skirt. A 2024 Spring fashion essential.

Het prijskaartje van de IKEA handdoek-rok is uiteraard een stuk zachter dan bij Balenciaga. En in Nederland kan het zelfs nog goedkoper dan in Engeland. Voor 9,99 euro kun je voortaan rechtstreeks vanuit de douche even stijlvol de straat op als een Hollywood-acteur.

Meer krankzinnige Balenciaga-items of etenstijd met IKEA?

Overigens is het niet de eerste keer dat Balenciaga in de vuurlinie komt te staan met krankzinnige kledingitems. Eerder haalde het modehuis al het nieuws met onder meer afgetrapte Adidas-sneakersbizar dure klompen en een handtas gemaakt van een Lay’s chipsverpakking.

Je zou er honger van krijgen. Gelukkig kunnen we daar ook bij IKEA voor terecht. De Zweden lieten onlangs in hun menukaarten kijken en gaven het geheime recept van hun gehaktballetjes prijs. Ontdek in dit artikel hoe je zelf het iconische gerecht in elkaar kunt flansen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.