Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones is terug: eerste trailer voor nieuwe serie House of the Dragon

Het is tijd om de vieze nasmaak die het laatste seizoen van Game of Thrones achter liet weg te spoelen. Warner Media heeft zojuist in dezelfde presentatie waar bekendgemaakt werd dat HBO Max naar Nederland komt, ook de eerste trailer laten zien van House of the Dragon.

Dat is de eerste van vele aankomende spin-offs van Game of Thrones. Het gaat om een prequel die zich tweehonderd jaar afspeelt voor de gebeurtenissen uit de fantasy-serie die we allemaal kennen.

House of The dragon: Game of Thrones krijgt spin-off

House of the Dragon vertelt het verhaal van de Targaryen-dynastie en hun hoogtijdagen. Gedurende die tijd brak een bloedige burgeroorlog uit, bekend als The Dance of the Dragons, die uiteindelijk tot hun ondergang leidde.

De nieuwe HBO-serie is gebaseerd op Fire and Blood, een boek van George R. R. Martin dat in 2018 uitkwam. Het eerste deel van een tweedelige geschiedenis over het huis Targaryen van Westeros.

Vuur en bloed

Paddy Considine speelt King Viserys Targaryen, die de Iron Throne van Westeros bestijgt als de opvolger van King Jaehaerys Targaryen.

Zijn eerstgeborene Princess Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) is dragonrider en zijn jongere broer, Prince Daemon Targaryen (Matt Smith), is erfgenaam van de troon.

“Goden, koningen, vuur en bloed. Dromen hebben ons geen koningen gemaakt, maar draken wel”, zegt Daemon in de eerste teaser-trailer van House of the Dragon.

De spin-off gaat echter niet alleen om de machtige familie Targaryen draaien. Ook leden van de hofhouding en andere sleutelfiguren rondom de Targaryens raken verwikkeld in de politieke intrige en onrust waarom het werk van George R.R. Martin bekend staat.

Miguel Sapochnik

Politieke intrige en spectaculaire actie: het is duidelijk dat HBO Max een veelbelovende Original rijker gaat worden. Hopelijk kan House of the Dragon de teleurgestelde fans van Game of Thrones weer duidelijk maken dat de franchise veel potentie heeft.

De showrunner van House of the Dragon is Miguel Sapochnik, die een aantal van de beste afleveringen van Game of Thrones regisseerde. Denk aan Battle of the Bastards, maar ook The Long Night en Hardhome.

Releasedatum en HBO Max in Nederland

Dan is de grote vraag: wanneer barst dit spektakelstuk los? Helaas is er nog geen concrete releasedatum bekendgemaakt. Warner Media laat enkel los dat House of the Dragon “ergens in 2022” naar HBO Max komt. Dat geldt overigens überhaupt voor de verrassend goedkope introductie van HBO Max in Nederland, waarover je hier meer leest.

Je kunt de show dan dus ook zonder Ziggo streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.