Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De fetisj in House of the Dragon waar fans van walgen

House of the Dragon schroomt geen taboes en daar lijken kijkers wel kaas van te eten. Tenminste, tot de voorlaatste aflevering van het eerste seizoen, waarin een bizarre fetisj de gemoederen op Twitter heeft opgehitst. Over lange tenen gesproken.

* Kleine voetnoot: dit artikel kan spoilers bevatten!

Het is niet de eerste keer dat de prequel-serie van HBO zijn stoutste schoenen aantrekt. Al sinds het begin konden fans van House of the Dragon niet uit de voeten met de incestueuze relatie tussen Princess Rhaenyra en haar oom Daemon. Maar inmiddels zitten ze een ander personage op de hielen.

De veelbesproken fetisj in House of the Dragon

In de negende aflevering van het eerste seizoen van House of the Dragon komen we te weten waarom de master of whisperers, Lord Larys Strong, op goede voet blijft staan met Queen Alicent. De hielenlikker is namelijk niet louter uit op macht of geld, maar hoopt in ruil voor informatie gehoor te kunnen geven aan een tenenkrommende fetisj.

De psychologen onder ons smullen hier vast van, aangezien Lord Larys, ondanks een klompvoet, toch sterk in de schoenen lijkt te staan. Of we hetzelfde kunnen zeggen van Queen Alicent valt te betwijfelen. En ook fans van de serie, konden het niet nalaten hun walging te laten blijken op social media. Enkele reacties op een rij.

Fans walgen: de beste reacties op Twitter

Als je de negende aflevering van House of the Dragon nog niet hebt kunnen kijken, raadt deze kijker alvast aan een fles bleekmiddel bij de hand te houden. We hebben je gewaarschuwd.

En ook deze fans hadden niet gedacht dat de Queen Alicent in natura betaalt voor de diensten van Lord Larys.

Incest goed en wel, maar een voetfetisj? Nee bedankt.

Sommige kijkers kunnen er ook niet bij dat Larys zowel zijn vader als broer levend verbrand heeft om letterlijk en figuurlijk voetveeg van de koningin te zijn.

Anderen houden dan weer van de hypocrisie van Alicent.

Maar voor de psychologen worden het drukke dagen. Naast een uitvoerige studie van Lord Larys en zijn fetisj, kunnen ze ook menig kijker van House of the Dragon op de bank verwachten binnenkort.

Meer House of the Dragon?

De klachten van House of the Dragon-fans gaan eigenlijk voornamelijk over zaken die zich buiten het plot afspelen: de belichting of de CGI-effecten van de serie bijvoorbeeld. Toch zijn er ook verbeterpunten in het verhaal die de serie kan leren van grote broer, Game of Thrones. Lees hier waarover het gaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.